Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Oamenii de ştiinţă au creat un computer care citeşte gândurile oamenilor şi le transformă în cuvinte

 • 2
 •  
 •  
 •  
  2
  Shares

blankOamenii de ştiinţă au dezvoltat recent un proces complex, care le permite să decodeze şi să descrie activitatea creierului nostru asemenea unui limbaj, anunţă site-ul NaturalSociety.com. Neurologii de la Universitatea Berkeley din California au folosit o tehnică cu ajutorul căreia au monitorizat activitatea cerebrală a unor subiecţi, odată ce ei ascultau anumite cuvinte. Odată ce subiecţii ascultau acele cuvinte, un program de calculator analiza activitatea creierului în lobul temporal precum şi modul în care creierul interpreta şi recrea anumite cuvinte sau sunete.

Folosind informaţiile din această activitate cerebrală, oamenii de ştiinţă au fost capabili „să sintetizeze” sunetul real, folosindu-se chiar de sunete, pentru a determina care sunt cuvintele. Acest proces ar putea fi folosit pentru a interpreta în mod eficient gândurile unui individ şi a le traduce într-o formă de limbaj uşor de înţeles.

Această formă de tehnologie are două implicaţii. Pe de o parte, aceasta ar fi foarte utilă pentru cei cu boli neurologice, afecţiuni ale vorbirii sau leziuni ale creierului. Astfel, ea le-ar oferi un mediu eficient pentru a putea comunica, indiferent de afecţiunile suferite. Pe de altă parte, acest lucru are implicaţii negative majore pentru relaţiile umane. Dacă această tehnologie ar ajunge cu adevărat până la nivelul în care ar putea citi mintea, atunci ea ar pune în pericol intimitatea gândirii umane. A invada mintea altui om este un lucru greu de acceptat, indiferent de circumstanţe, căci ar invada libertatea de gândire.

Pe măsură ce tehnologia aceasta va avansa, ar trebui să fim atenţi la implicaţiile ei, pentru a nu fi utilizată decât în limite rezonabile.

P.S. Vise plăcute autorului acestui articol de pe NaturalSociety.com. De ce spun asta? Pentru că degeaba speră el că această tehnologie nu va fi folosită în scopul citirii şi manipulării gândurilor. Prezic că în viitorul nu prea îndepărtat, forţele oculte din spatele acestei lumi vor folosi tehnologia citirii gândurilor pentru a ne controla total. Şi acesta va fi ultimul nivel de control.


 • 2
 •  
 •  
 •  
  2
  Shares
Reclame
Orgoni Crystal

 

Lasă un comentariu