Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

În 20 de ani, omul va deveni nemuritor!

99

Ray KurzwellPrestigiosul om de ştiinţă american Ray Kurzweil susţine că oamenii – cel puţin cei care vor – ar putea deveni practic nemuritori în aproximativ două decenii, graţie nanotehnologiei şi a înţelegerii mai bune a felului în care funcţionează organismul uman. Kurzweil, care a mai prezis apariţia unor tehnologii revoluţionare, spune că drumul spre nemurire este chiar accelerat de ritmul “incredibil” în care evoluează tehnologiile calculatoarelor şi de progresele înregistrate în cercetarea genetică. Ajuns la 61 de ani, omul de ştiinţă american apreciază că, teoretic, având în vedere repeziciunea cu care ne îmbogăţim cunoştinţele, nanotehnologii capabile să înlocuiască multe dintre organele noastre vitale ar putea să apară pe piaţă în 20 de ani.

Deşi o astfel de afirmaţie poate părea deplasată, subliniază Kurzweil, nu trebuie să uităm că avem deja la dispoziţie pancreasuri artificiale, spre exemplu, sau implanturi neurale. El numeşte această teorie a sa “Legea Rezultatelor Accelerânde”.

Într-un articol publicat în tabloidul britanic “The Sun”, Kurzweil scrie: “Eu şi mulţi alţi oameni de ştiinţă am căpătat convingerea că în 20 de ani vom avea mijloacele de a ne reprograma sistemul de operare din epoca de piatră, astfel încât să putem opri, apoi inversa îmbătrânirea”. “Atunci, nanotehnologia ne va permite să trăim veşnic. În cele din urmă, nanoboţii vor înlocui celulele sangvine şi vor face treaba acestora de mii de ori mai eficient. În 25 de ani vom putea să alergăm 15 minute fără să ne pierdem suflarea sau să ne scufundăm timp de patru ore fără butelii de oxigen. Victimele atacurilor cardiace – cei care nu au profitat de gata disponibilele inimi bionice – vor conduce calm până la chirurg pentru o operaţie minoră, în timp ce sangviboţii lor îi vor ţine în viaţă”, afirmă Kurzweil.

“Nanotehnologia ne va extinde capacităţile mentale astfel încât vom putea să scriem un roman în numai câteva minute. Iar dacă vom dori să intrăm în mod RV (realitate virtuală), nanoboţii vor închide semnalele creierului şi ne vor duce oriunde vrem. Sexul virtual va deveni banal. Iar în traiul de zi cu zi, personaje holografice ne vor apărea în minte pentru a ne explica ce se întâmplă. Aşa că putem să aşteptăm cu nerăbdare o lume în care oamenii vor fi cyborgi, cu membre şi organe artificiale”, conchide Raymond Kurzweil.

Sursa: www.cotidianul.ro

Orgoni Crystal