O nouă propunere şocantă a fizicianului Stephen Hawking: energia electrică să fie furnizată de o mini gaură neagră din apropierea Pământului! Nu mai bine s-ar uita la cercetările lui Tesla privind energia liberă?


gaura neagraCelebrul fozician Stephen Hawking a sugerat faptul că o singură gaură neagră ar putea asigura alimentarea cu energie electrică a întregii lumi.

Găurile negre sunt considerate în mod convențional ca fiind extrem de periculoase, fiind fenomene distructive… dar dacă am putea valorifica producția de energie imensă pe care o are și să-i oferim astfel o bună utilizare? Acesta a fost unul dintre conceptele prezentate de profesorul Stephen Hawking în emisiunea sa de pe Radio BBC Radio 4.

„O gaură neagră de dimensiunile unui munte ar emana raze X si raze gamma, la o rată de aproximativ 10 milioane de megawați, suficient pentru a asigura alimentarea cu energie electrică la nivel mondial”, a spus profesorul. „Nu va fi totuşi ușor pentru a exploata o mini gaură neagră. Aceasta nu ai putea-o ține într-o stație electrică, pentru că ar scăpa prin podea și ar ajunge în centrul Pământului. Dacă am exploata o gaură neagră,  singura modalitate de a o face, ar fi s-o menţinem pe orbită”, a conchis Hawking.

Chiar dacă am găsi posibilitatea de a exploata o mini gaură neagră, totuşi trebuie să fim extrem de atenți, pentru că orice mișcare greșită s-ar putea termina cu un dezastru.

Sursa: Mail Online

P.S. Indiferent de cât de genial e considerat Hawking de către unii, eu cred că el se dileşte pe zi ce trece. Cum naiba să propui aşa ceva!? Conform fizicii teoretice, gaura neagră, oricât de mică ar fi, ea se hrăneşte cu materia din jurul ei şi ar înghiţi totul în calea ei. Decât cu asemenea idei nebuneşti, nu mai bine s-ar relua cercetările lui Tesla care a propus mai multe modalităţi de alimentare cu energie liberă luată din spaţiul cosmic?


Lasă un comentariu