E posibil ca Hitler să fi avut un fiu secret! Sub ce nume se ascunde el?


S-a discutat foarte mult în jurul capacităţii de reproducţie a lui Hitler. Există autori care au afirmat că ar fi suferit de o criptorhidie, alţii că ar fi fost misogin şi timid. Pe baza altor surse, Hitler ar fi suferit de o diminuare a capacităţilor sale de reproducţie, ca urmare a unei boli venerice contractate în tinereţe la Viena, la care s-a adăugat rănirea provocată de gazele toxice din primul război mondial.

Cu toate acestea, se poate afirma cu oarecare certitudine că impotenţa sa nu era totală şi că unele femei – puţine la număr este drept – au reuşit în decursul vieţii sale să-i redea uneori virilitatea. Ba mai mult, au circulat chiar versiuni, după care, dictatorul ar fi avut şi un urmaş din legătura cu Eva Braun.

S-a afirmat că acest băiat ar fi fost crescut undeva în Bavaria de către persoane sigure, iar alţii i-au situat ascunzătoarea în Tirolul de Sud, fiind păzit de neonazişti. S-a ajuns cu imaginaţia până în America Latină şi Peninsula Iberică. Partea hazlie a acestui mit o constituie faptul că nimeni nu s-a gândit la cele nouă luni necesare unei sarcini la termen, or, nici o persoană din anturajul Evei Braun nu-şi aminteşte o fi văzut-o însărcinată. Când s-a discutat cu cele două surori ale acesteia, cu care Eva rămăsese în relaţii strânse, ele au negat categoric un asemenea zvon.

În afară de Eva Braun s-a vorbit mult despre relaţiile dintre Hitler şi o actriţă-regizoare, Leni Riefestahl, o frumuseţe a acelor timpuri şi pentru care fuhrerul avea, fiind de notorietate publică, o slăbiciune aparte şi multă admiraţie. Întrebată fiind cu puţini ani în urmă, Leni a negat cu indignare orice legătură intimă cu Hitler. Indiferent de reorientarea sa în funcţie de circumstanţe, nu există niciun indiciu că ar fi fost mama unui copil.

Documentele şi rapoartele poliţiei aflate în arhivele din Berlin au scos la iveală o altă idilă a dictatorului nazist. Este vorba de o tânără secretară de partid, Trude Hainzer sau Haner, se spune frumuşică şi care prin anii 1931-1932, deci cu puţin înainte de a veni Hitler la putere, era afectată ca secretară personală a lui. Ea bătea la maşină corespondenţa, discursurile, consemnările „şefului” care o aprecia cu atât mai mult cu cât era, pe de o parte, o foarte bună secretară şi pe de alta, o naţional-socialistă fanatică, având în familia sa mai mulţi membri, unchi şi veri, care aparţineau primului nucleu naţional-socialist din anii 1923-1925, epoca puciului din Munchen.

Din câte se spune, folosindu-se de un turneu electoral şi de propagandă, în mai multe oraşe din nordul Germaniei, cuplul Trude-Adolf au întreţinut relaţii intime şi tânăra ar fi rămas gravidă, fără posibilitatea contestării paternităţii de către Hitler. Aşa cum reiese dintr-un raport al poliţiei, afacerea a luat o turnură neprevăzută: sub pretextul unei maladii, câteva săptămâni mai târziu, domnişoara Hainzer a părăsit brusc secretariatul partidului. De atunci i s-a pierdut orice urmă până în 1934-1935, când s-a căsătorit undeva în nordul ţării şi a avut mai mulţi copii.

Hitler a considerat-o pe tânăra dactilografă ca necorespunzătoare pentru a-i fi soţie, în ciuda faptului că-şi dorea foarte mult un urmaş. Sau poate pur şi simplu s-a plictisit şi a considerat-o simplă aventură. Mai există o ipoteză: Trude, decepţionată, orgolioasă şi totodată prea devotată politic fuhrerului său pentru a-i cauza neplăceri, s-a eclipsat şi nu a îndrăznit niciodată să-i vorbească de copilul pe care îl aştepta.

În orice caz, un raport detaliat al poliţiei, datând cu puţin înainte de 30 ianuarie 1933, furnizează unele informaţii din care rezultă că dactilografa ar fi avut un băiat. Aici se sfârşeşte orice relatare şi numai cei doi martori – mama sau copilul – mai sunt în măsură să ofere un răspuns la întrebări, în cazul că mai sunt în viaţă, fapt puţin probabil dat fiind timpul scurs.


Lasă un comentariu