O creatură misterioasă, de culoare roşu sângeriu, a fost observată pe fundul oceanului, în Golful Mexic


În Golful Mexic, o creatură ciudată se ascunde în adâncuri: un calmar roșu sângeriu, cu brațe scurte, fără tentacule și cu un stil de înot asemenea unui nautil. Calmarul neobișnuit, care ar putea sau nu să fie o specie nouă, a fost filmat pe 17 aprilie 2018 de echipajul navei Okeanos Explorer, o navă de cercetare aparţinând de Administrația Națională Oceanică și Atmosferică din SUA.

Explorând apele adânci necunoscute ale Pământului, nava Okeanos a capturat imagini extraordinare de-a lungul anilor. Expedițiile anterioare au filmat meduze strălucitoare ciudate, o caracatiță fantomă, denumită „Casper”, și „monştri marini” luptându-se în interiorul unei nave naufragiate. Dar, pe 17 aprilie cercetătorii au avut parte de o surpriză: la mii de metri adâncime în Golful Mexic, submarinul controlat de la distanță de Okeanos Explorer a observat o creatură care nu semăna cu vreun calmar.

Sarah McAnulty, biolog doctorand, studentă la Universitatea din Connecticut, a declarat: „Aceasta arată mai mult ca un calmar-vampir colorat, dar are o formă a corpului complet bizară, care mă uimeşte. Pare ca un nautil prin felul în care înoată”. Mike Vecchione, expert în calmari, biolog la Administrația Națională Oceanică și Atmosferică din SUA, a declarat: „Prima mea reacție a fost: ‘Ce naiba e asta?’. Nu arată ca un calmar obişnuit, iar când am început să ne apropiem, creatura a început să se rotească”.

Cei doi specialişti spun că este prea devreme pentru a dezlega misterul. Poate că este o specie nouă, dar Vecchione verifică în prezent dacă acest calmar misterios nu este cumva un „Discoteuthis discus”, o specie de calmar din Atlanticul tropical.

Submarinul nu a prins calmarul, așa că, deocamdată, biologii trebuie să speculeze asupra anatomiei și comportamentului creaturii. Ce mănâncă calmarul? Și ce e cu postura ciudată a creaturii?

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): news.nationalgeographic.com

 


Lasă un comentariu