O creatură misterioasă, de culoare roşu sângeriu, a fost observată pe fundul oceanului, în Golful Mexic


În Golful Mexic, o creatură ciudată se ascunde în adâncuri: un calmar roșu sângeriu, cu brațe scurte, fără tentacule și cu un stil de înot asemenea unui nautil. Calmarul neobișnuit, care ar putea sau nu să fie o specie nouă, a fost filmat pe 17 aprilie 2018 de echipajul navei Okeanos Explorer, o navă de cercetare aparţinând de Administrația Națională Oceanică și Atmosferică din SUA.

Explorând apele adânci necunoscute ale Pământului, nava Okeanos a capturat imagini extraordinare de-a lungul anilor. Expedițiile anterioare au filmat meduze strălucitoare ciudate, o caracatiță fantomă, denumită „Casper”, și „monştri marini” luptându-se în interiorul unei nave naufragiate. Dar, pe 17 aprilie cercetătorii au avut parte de o surpriză: la mii de metri adâncime în Golful Mexic, submarinul controlat de la distanță de Okeanos Explorer a observat o creatură care nu semăna cu vreun calmar.

Sarah McAnulty, biolog doctorand, studentă la Universitatea din Connecticut, a declarat: „Aceasta arată mai mult ca un calmar-vampir colorat, dar are o formă a corpului complet bizară, care mă uimeşte. Pare ca un nautil prin felul în care înoată”. Mike Vecchione, expert în calmari, biolog la Administrația Națională Oceanică și Atmosferică din SUA, a declarat: „Prima mea reacție a fost: ‘Ce naiba e asta?’. Nu arată ca un calmar obişnuit, iar când am început să ne apropiem, creatura a început să se rotească”.

Cei doi specialişti spun că este prea devreme pentru a dezlega misterul. Poate că este o specie nouă, dar Vecchione verifică în prezent dacă acest calmar misterios nu este cumva un „Discoteuthis discus”, o specie de calmar din Atlanticul tropical.

Submarinul nu a prins calmarul, așa că, deocamdată, biologii trebuie să speculeze asupra anatomiei și comportamentului creaturii. Ce mănâncă calmarul? Și ce e cu postura ciudată a creaturii?

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): news.nationalgeographic.com

 

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO