În 10 ani vom folosi maşinile zburătoare! Iată conceptul Terrafugia TF-X, un automobil care poate zbura cu 300 de km/h şi poate fi parcat în garaj!


masina zburatoare Terrafugia 2Compania americană Terrafugia este în curs de dezvoltare a unui nou concept de maşină zburătoare, care ar putea intra foarte bine şi în garajul dvs. de acasă, scrie site-ul CNBC.com.

Viziunea unei lumi viitoare, pline de mașini zburătoare, este un lucru care a fost explorat în literatura SF de mulţi ani, dar în cazul în care noua maşină Terrafugia TF-X va reuşi să iasă pe piaţă, atunci s-ar putea ca acest concept să devină realitate mult mai devreme decât am putea crede (în circa 10 ani).

Noul vehicul al companiei este capabil de a găzdui patru pasageri și este suficient de mic, iar, având aripile pliate în jos, el se poate potrivi foarte bine într-un garaj mediu. În afară de acest lucru, automobilul poate decola şi ateriza pe verticală, în timp ce pentru a fi pilotat sunt necesare doar 5 ore de formare, şi asta pentru că în mare parte el este controlat de către o rețea centrală de calculatoare.

Cât ar costa un asemenea vehicul de zbor? Circa 280.000 de dolari. La preţul acesta, TF-X va rămâne, probabil, o jucărie pentru cei foarte bogaţi. Dar, dacă oferta ar fi mai mare şi ar exista şi alţi producători, atunci probabil că preţurile s-ar duce mult în jos. Şeful lui Terrafugia, Carl Dietrich ne spune despre acest vehicul al viitorului: „Nu vă gândiţi la el ca la o maşină care zboară, ci ca la un avion care conduce.”

TF-X poate atinge circa 300 de kilometri pe oră şi o autonomie de zbor de circa 800 de kilometri. De la Iaşi la Bucureşti am ajunge, cu un asemenea vehicul, în circa 1 oră şi 10 minute, iar de la Timişoara la Constanţa în vreo 2 ore şi 10 minute! Şi nu avem nevoie şi nici de şosele sau autostrăzi…

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO