Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Descoperire de senzaţie în Bistriţa-Năsăud: un căutător de comori a găsit o sabie dacică! Încă o dovadă că Transilvania a fost locuită de strămoşii noştri, dacii, înainte de venirea hunilor!

  •  
  •  
  •  
  •  

sabie dacicaDescoperirea a fost făcută în luna februarie a acestui an (2016), însă abia acum cel care a găsit-o (Daniel Georgiu, un căutător de metale din Bistriţa-Năsăud) a făcut publică informația. Obiectul este cu atât mai valoros cu cât se presupune că ar fi de pe vremea dacilor și se numără printre puținele găsite întregi. Este vorba despre o sabie scurtă, numită sica, de aproape 30 de centimetri lungime și cu o greutate de 158 de grame.

Arma, care era folosită de soldați, de pe vremea dacilor și până în Evul Mediu, a fost descoperită în luna februarie 2016, în pământ, aproape de orașul Beclean. Aceasta este din metal și se numără printre puținele obiecte de acest fel descoperite intacte. Mai mult, se bănuiește că arma, numită și sica, ar data de pe vremea dacilor, asta pentru că, în zonă a mai fost găsit un obiect din acea perioadă. Obiectul a ajuns la Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud.

„Este o armă scurtă cu un singur tăiș. E greu de estimat datarea exactă, pentru că a fost folosită din antichitate și până în Evul Mediu. Se poate presupune că ar fi dacică, așa-zisa „sica”, în zonă mai fiind găsit un obiect din epoca dacică. Este un obiect valoros și important pentru noi, pentru că este un obiect întreg. De regulă obiectele din metal se păstrează doar fragmentar”, explică cercetătorul George Marinescu, din cadrul Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud.

Sursa: adevarul.ro

P.S. Descoperirea e cu adevărat senzaţională, dar şi din alt punct de vedere. Sabia dacică a fost descoperită pe teritoriul Transilvaniei, ceea ce confirmă încă o dată că acest teritoriu a fost locuit de strămoşii noştri daci, iar hunii l-au invadat după secolul al X-lea. Istoricii revizionişti maghiari susţin că Transilvania nu ar fi fost locuită în momentul când conducătorii huni au ajuns aici, ceea ce se dovedeşte a fi cu totul fals.


  •  
  •  
  •  
  •  
Reclame
Orgoni Crystal

 

Lasă un comentariu