Marea piramidă egipteană de la Giza şi energia electromagnetică – un nou studiu ştiinţific a făcut descoperiri interesante


Marea piramidă egipteană de la Giza poate concentra energia electromagnetică, constată un studiu ştiinţific publicat pe 20 iulie 2018.

Studiul, publicat în revista „Journal of Applied Physics” de către oamenii de știință ruși și germani (de la ITMO și Laser Zentrum Hannover), stabilește că în anumite condiţii, marea piramidă de la Giza poate focaliza energia electromagnetică în anumite camere din cadrul structurii. Când sunt transmise unde radio, cercetătorii au stabilit că „zone de concentrare electromagnetice” apar în trei camere separate ale piramidei, inclusiv într-una aflată sub baza piramidei.

Faraonul Khufu a ordonat construcția marii piramide în urmă cu peste 5.000 de ani. Fiind una dintre cele șapte minuni ale lumii, piramida are o înălţime de circa 140 de metri și conține peste două milioane de blocuri separate de calcar și granit.

A existat mai demult bănuiala că această piramidă ar putea avea proprietăţi energetice necunoscute şi misterioase, ţinând cont de forma şi dimensiunile sale. Acum, oamenii de știință internaţionali au descoperit că ar putea exista ceva adevăr în această legendă, atunci când au proiectat o piramidă mare virtuală, pentru a studia modul în care ar reacționa la undele radio.

Echipa de cercetare a creat o analiză multipolară, un instrument util folosit pentru a analiza distribuţia undelor electromagnetice, pentru a arăta modul în care energia este concentrată în anumite camere, inclusiv camera faraonului Khufu și a soției sale. Oamenii de ştiinţă susţin că marea piramidă ar putea reacţiona la mai multe tipuri de unde electromagnetice, dar acest lucru nu a fost încă dovedit. Cel puțin acest studiu adaugă încă un mister vechilor piramide.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): aip.scitation.org

 


Lasă un comentariu