Insecte electronice războinice


insecteCele mai fanteziste scenarii de la Hollywood par să devină realitate: BAE Systems crează o serie de mici păianjeni, insecte şi şerpi electronici, care să slujească drept ochi şi urechi soldaţilor pe câmpul de luptă. Potrivit „Daily Mail”, prototipurile ar putea fi folosite în linia întâi, chiar de la sfârşitul acestui an, pătrunzând pe teritoriul inamic şi furnizându-le trupelor americane informaţii care pot salva mii de vieţi. Soldaţii vor transporta insectele, păianjenii şi şerpii roboţi pe câmpul de luptă şi vor folosi mici vehicule pentru a le poziţiona cât mai aproape de ţintele lor. Apoi, insectele electronice vor pătrunde în clădirile vizate şi le vor furniza trupelor americane imagini din interior, avertizându-le astfel de posibilele primejdii care le pândesc.

BAE Systems, precizează „Daily Mail”, tocmai a semnat un contract de 19 milioane de lire sterline pentru a crea insectele electronice pentru armata americană. În timp ce unele dintre aceste mici „creaturi” electronice vor fi dotate cu mici camere de filmat, altele vor fi echipate cu senzori capabili să detecteze prezenţa unor arme chimice, biologice sau radioactive. Cercetătorii de la BAE Systems din Marea Britanie şi SUA intenţionează să creeze o întreagă armată formată din insectele electronice şi şi-au propus să echipeze fiecare soldat din linia întâi cu câte un asemenea robot.

Potrivit lui Steve Scalera, managerul de program, BAE Systems încearcă astfel să le ofere soldaţilor o „extensie” a ochilor şi urechilor lor. „Creaturile au senzori externi. Ele pot fi introduse într-o clădire sau peşteră, pentru că apoi să le trimită trupelor iamgini”, a explicat el. Scalera a precizat că, deşi progamul de cinci ani abia a început, soldaţii ar putea folosi roboţii în decurs numai de şase luni. „Pe măsură ce proiectul înaintează, conceptul va continua să fie dezvoltat”, a mai spus el. În ciuda înaltei tehnologii folosite, BAE Systems insistă asupra faptului că, odată ce producţia va fi în plin avânt, realizarea fiecărui robot va costa maximum 100 de lire sterline.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO