„Am furat pentru că am vrut şi eu să văd cum e să ai bani în buzunar”! Replici uluitoare ale inculpaţilor de pe vremea lui Ceauşescu…

  •  
  •  
  •  
  •  

De pe site-ul Bucurestiinoisivechi.ro am găsit câteva scanări din presa comunismului (anii 70-80) care fac referire la replici amuzante din sălile de judecată. Să le răsfoim împreună şi să ne destindem (cam mult stres în ziua de astăzi, nu?):

1) Nu recunosc că am furat ingenios!

– Inculpat Ungureanu Dumitru, recunoaşteţi învinuirea ce vi se aduce, respectiv delapidarea sumei de 175925, 42 lei?
– Recunosc în întregime învinuirea ce mi se aduce, dar nu sunt de acord cu afirmaţia făcută în rechizitoriu, că am delapidat „folosind metode ingenioase”. Metodele n-au fost ingenioase, căci dacă ar fi fost aşa, n-aş mai fi fost prins.
(3 octombrie 1980, Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti)

2) A furat bani din caseria unităţii, dar a făcut-o pentru „experienţa profesională”!

Este drept că inculpatul A.D., fost casier, a delapidat 20932 de lei, eliberând 171 de chitanţe false, dar aceasta s-a datorat lipsei de control. Solicităm menţinerea pedepsei de muncă corecţională, la aceeaşi unitate şi la acelaşi loc de muncă, întrucât de-abia acum a dobândit suficientă experienţă profesională.
(Tribunalul Judeţean Botoşani)

3) Altceva nu i-am făcut decât i-am dat cu parul în cap!

„Reclamantul este cumnatul meu. A venit la noi şi m-a luat de ureche pe când citeam ziarul. Atunci eu, înfuriat, am ieşit afară, am smuls un par din gardul grădinii şi l-am lovit dat în cap. Altceva nu i-am făcut”.
(Declaraţia inculpatului Chiru Anghel, Bucureşti)

4) Am furat pentru că am vrut şi eu să văd cum e să ai bani în buzunar…

– Cât ai delapidat, Popa Tudor?
– 32.000 de lei.
– De ce?
– Am vrut să văd cum arăt eu cu mulţi bani în buzunar.
(Tribunalul Constanţa, 1972)

5) Am pus-o pe soţia mea să fure, pentru a avea concediu!

„Menţin declaraţia anterioară şi afirmaţia că am îndemnat-o pe soţia mea să ia din gestiune cel puţin 30.000 de lei. Mă gândisem că în modul acesta îşi va crea o lipsă pentru care să fie dată afară, întrucât nu-şi luase concediu de mai mulţi ani…”


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu