A fost descifrată enigma craniilor alungite incaşe, care se aseamănă cu craniile „extraterestre”?


În Valea Colca din Peru, cercetătorii au descoperit mai multe cranii incaşe, care aveau un aspect ciudat (fiind lunguieţe) şi care aduceau aminte de creaturile extraterestre. Acest lucru i-a intrigat mult timp pe oamenii de ştiinţă, însă acum cercetătorii americani par să fi găsit răspunsul.

Multe popoare străvechi aveau tradiții ciudate, care ţineau de poziția și rolul individului în societate. De exemplu, nobilimea chineză din Evul Mediu lega picioarele fetelor, astfel încât acestea să nu crească, deoarece picioarele mici erau un simbol al nașterii nobiliare. În Japonia, tradiția de a picta dinții în negru a devenit faimoasă, dinții negri fiind un simbol al bogăției și fidelității conjugale.

În mod similar, potrivit oamenilor de ştiinţă, incașii lungeau craniile copiilor lor (devenind astfel asemănătoare cu cele ale extratereştrilor), din motive sociale, dar motivele exacte a rămas un mister, deoarece nu apare nicăieri scrisă această tradiţie.

Însă, Matthew Velasco de la Universitatea Cornell din Ithaca (SUA) și echipa sa au găsit unul dintre motivele posibile pentru tradiția ciudată a alungirii craniilor, după ce au studiat mai multe cranii găsite în Valea Colca şi datând din secolul al XIV-lea. Astfel, echipa a ajuns la concluzia că „forma craniului era un fel de „carte de identitate”, indicând faptul că acea persoană aparținea unui anumit grup, care putea contribui la unificarea nobilimii”.

Totuşi, mai rămâne un mister de dezlegat: de ce incaşii din Valea Colca au ales forma alungită pentru deformarea craniilor? Velasco consideră că acest lucru ar putea avea de-a face cu religia si miturile lor, prin care incaşii erau consideraţi a fi drept „fii ai vulcanilor.“

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): journals.uchicago.edu

P.S. Ultima afirmaţie din studiu, „incaşii, fii al vulcanilor”, mi se pare extrem de interesantă din alt punct de vedere. Am scris pe acest site mai multe articole în care vorbeam despre faptul că OZN-urile sunt atrase în mod “misterios” de vulcanii activi.În 2010, în cadrul acestui articol –  Vulcanii de pe Pământ sunt folosiţi de OZN-uri ca “porţi stelare”– spuneam că, potrivit fizicianului iranian Nassim Haramein, vulcanii ar reprezenta “poarta stelară” prin intermediul căreia ar veni marea majoritate a OZN-urilor extraterestre, din alte sisteme solare sau galaxii. Astfel, se explică de ce există o atât de mare prezenţă ufologică în jurul vulcanilor activi. O astfel de ipoteză n-ar trebui respinsă cu hotărâre.


Lasă un comentariu