Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Leonardo da Vinci avea un mare secret de-i ieşeau atât de bine picturile


Leonardo da Vinci a fost cel mai de seamă reprezentant al Renașterii italiene din perioada de apogeu a acesteia. Spirit universalist: pictor, sculptor, arhitect, muzician, inginer, inventator, anatomist, geolog, cartograf, botanist și scriitor. Leonardo da Vinci este considerat adesea cel mai de seamă geniu din întreaga istorie a omenirii. Geniul său creator și spiritul său inventiv și-au pus amprenta asupra epocii, fiind considerat arhetipul omului renascentist, un spirit animat de o curiozitate nemaiîntâlnită până atunci, animat de o imaginație fără precedent în istorie.

Da Vinci este considerat unul din marii inovatori ai picturii și unul din cei mai mari pictori din istorie. Pentru a-şi realiza picturile, el a afirmat odată: “Numai pictorul care cunoaşte felul în care sunt construiţi muşchii şi fascicolele de muşchi, va şti exact care sunt părţile ce participă la mişcarea acelei părţi a corpului pe care vrea s-o redea. Numai astfel va evita el greşeala mare pe care o săvârşesc unii de a înfăţişa acele jocuri de muşchi, oricare ar fi poziţia, atitudinea sau mişcarea personajului, cerute de o anumită stare sufletească a sa”.

În condiţii deosebit de vitrege, sub permanentă ameninţare a Inchiziţiei, Leonardo da Vinci a desfăşurat o muncă titanică, disecând peste 30 de cadavre, studiind cu migală fiecare organ şi ţesut, pentru a le reda cu acurateţe în operele sale.


Lasă un comentariu