Explozii rapide misterioase au fost detectate într-o galaxie îndepărtată, aflată la 3 miliarde de ani-lumină faţă de Pământ! Au fost produse ele de o către o civilizaţie extraterestră avansată?


FRBÎn 2001, radiotelescopul Parkes a capturat o explozie extrem de energică de unde radio, care a durat doar cinci-miimi de secundă. De atunci, astronomii au descoperit mai multe „explozii de unde radio rapide” (Fast Radio Bursts – FRB), și chiar a observat unul dintre aceste impulsuri în timp real. Pe baza observațiilor, s-a stabilit că aceste FRB provin dintr-o galaxie extrem de îndepărtată, aflată la mai mult de 3 miliarde de ani-lumină depărtare, situată de dincolo de Calea Lactee.

Originea acestor FRB este încă necunoscută: ele ar putea veni dintr-un magnetar incredibil de greu şi care se roteşte extrem de rapid, ori dintr-o coliziune masivă de stele cu neutroni, ori din cu totul altceva. Alţi cercetători au speculat ca FRB-urile pot fi produse de o tehnologie extraterestră avansată.

Oamenii de ştiinţă şi-au dat seama că FRB-urile provin dintr-o galaxie extrem de îndepărtată şi nu din galaxia noastră, întrucât ele vin brusc şi nu se întind pe anumite perioade de timp, dacă ele ar proveni mai aproape (din galaxia noastră, de exemplu).

Alti cercetători cred că FRB-urile ar fi de fapt „semnale Peryton”, care au o sursă locală (de pe Pământ sau din jurul Pământului)  şi ele pot fi produse de fulgerele atmosferice sau de către interferenţele radio. Dar totuşi se pare că FRB-ul capturat în 2001 este într-adevăr unul cu o origine extragalactică îndepărtată… O fi produs el de o civilizaţie extraterestră avansată?

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO