Pe Jupiter şi Saturn se găsesc bogăţii incomensurabile: plouă cu diamante! Cine se duce să le culeagă?


ploaie de diamantBărbaţilor, dacă intenţionaţi să oferiţi femeilor voastre un inel minunat cu diamante, atunci cu siguranţă că aţi greşit planeta. Oamenii de ştiinţă cred că pe Jupiter şi Saturn, cele mai mari planete din sistemul nostru solar, plouă cu diamante, formându-se astfel oceane! Citez o ştire de pe The Telegraph:

Diamantele pot cădea din cer pe planetele gazoase Jupiter și Saturn. Astrofizicienii au calculat pe cele mai mari două planete ale sistemului solar există condiţii suficiente pentru a produce oceane stabile realizate din diamant. Ei susțin furtunile puternice cu descărcări electrice din atmosferele acestor planete determină formarea particulelor de carbon, care sunt apoi purtate de vânt în jos. Odată ce aceste particule de carbon cad, ele sunt strivite de presiunile enorme care există pe cele două planete, făcându-le să formeze bucăți dense de diamant. La adâncimi mai mari, oamenii de ştiinţă susţin diamantele se topesc, căpătând o formă lichidă şi creând un ocean de diamant lichid.

Cercetătorii au crezut iniţial că doar planetele Uranus și Neptun ar avea condiţii în interiorul lor care ar permite formarea de diamante în miezul lor. În timp ce pe Jupiter cea mai mare parte a materialului de diamant se va topi pentru a forma un lichid, pe Saturn pot exista bucăți solide de diamant.

Reamintim că diamantele reprezintă o formă de carbon care se formează la mare presiune, atomii fiind aranjaţi într-o anumită formă regulată de cristal.

P.S. Acum 3 ani, scriam despre descoperirea unei planete extrasolare, formată din cristale de diamant (N-aţi dori să faceţi o vizită pe o planetă de diamant?). Se pare că aceste diamante, în cantităţi enorme, se găsesc mai aproape decât credeam iniţial…

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO