Avertisment! Mai multe cutremure puternice au avut loc în ultimele zile în Japonia, Ecuador şi Vanuatu! Se activează din nou „Cercul de Foc” din Oceanul Pacific, anunţând noi dezastre naturale…


Pacific cercul de focAşadar, din păcate, avem veşti triste. În Ecuador a avut loc un violent cutremur, soldat cu sute de victime. Citez de pe realitatea.net:

Un cutremur puternic cu magnitudinea 7,8 a zguduit, sâmbătă seara, 16 aprilie 2016, provincia Esmeraldas, din nord-vestul Ecuadorului, în apropierea graniței cu Columbia, Centrul de avertizare pentru tsunami din Pacific (Pacific Tsunami Warning Center) declanșând alerta pentru regiunile de coastă ale celor două țări, transmit agențiile internaționale de presă. Bilanţul cutremurului a ajuns la 272 de morţi şi 2.068 de răniţi, a declarat preşedintele ecuadorian, Rafael Correa, avertizând asupra posibilităţii de creştere a bilanţului, potrivit Reuters. Potrivit Institutul american de geofizică (USGS), seismul s-a produs la ora locală 18.52 (23,58 GMT), la o adâncime de 19,2 kilometri, la 173 de kilometri vest-nord-vest de capitala Ecuadorului, Quito.

„Pe baza caracteristicilor preliminare ale cutremurului, sunt posibile valuri periculoase de tsunami pe coastele situate pe o rază de 300 de kilometri în jurul epicentrului”, a avertizat Centrul de avertizare pentru tsunami din Pacific. La câteva ore de la producerea cutremurului, alerta de tsunami a fost ridicată.

Cutremure se mai întâmplă în lume, dar în ultimele zile au avut loc şi alte cutremure la fel de puternice în Japonia, mai exact două, pe 14 şi pe 15 aprilie 2016. Citez de pe stirileprotv.ro (o ştire de pe 16 aprilie 2016):

În Japonia sunt cel puţin 32 de morţi şi zeci de oameni au rămas prinşi sub dărmături, după noul cutremur, cu magnitudinea 7,3, care a lovit vineri noapte sud-vestul arhipelagului nipon. Regiunea a fost zguduită în ultimele 48 de ore de o serie de cutremure şi replici seismice violente, care au provocat distrugeri, incendii şi alunecări de teren. Bilanţul total al victimelor, provizoriu încă, a trecut de 40 de morţi. 2000 de răniţi au primit tratament medical la spital, dintre care aproape 200 sunt în stare gravă.

Acest nou cutremur, urmat de replici înspăimântătoare, a întrerupt operaţiunile de salvare desfăşurate după seismul de joi noapte, care a făcut nouă morţi şi peste 900 de răniţi.  Seismul cu o magnitudine de 7,3 a lovit Kumamoto, azi-noapte, la ora locală unu şi 25 de minute. Epicentrul a fost localizat aproape de oraşul cu 730 de mii de locuitori, la o adâncime de doar 10 km. Au urmat replici violente care au terorizat populaţia. Cutremurul a pus în mişcare versantul unui munte. Un val gigantic de pământ a măturat tot ce i-a stat în cale, şosele, un pod şi mai multe locuinţe. Autorităţile au hotărât să evacueze preventiv o mică localitate vulnerabilă, după ce un baraj a cedat.

Şi, de pe site-ul lui US Geological Survey (Serviciul de Prospectare Geologică al Statelor Unite) – earthquake.usgs.gov – aflăm că pe 14 aprilie 2016 a avut loc un cutremur de 6,4 grade pe scara Richter în Vanuatu, un grup de insule din Oceanul Pacific. Culmea că în acelaşi grup de insule, Vanuatu, s-au mai înregistrat în ultimele 2 săptămâni încă două cutremure destul de puternice.

O să vă întrebaţi ce legătură există între cutremurele din Ecuador, Japonia şi Vanuatu? Una foarte mare! Toate aceste locaţii se află situate pe sau în apropierea aşa numitului „Cerc de Foc”, un bazin din Oceanul Pacific în care se produc cutremure şi erupţii vulcanice. Atunci când se activează „Cercul de foc”, mai multe cutremure şi erupţii puternice au loc la marginile acestui cerc. Aşadar, din păcate, e posibil să mai asistăm la evenimente catastrofice în viitorul apropiat pe Terra…

cercul de foc

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock