O furtună solară masivă va lovi Pământul în 2012, având forţa a 100 de milioane de bombe cu hidrogen

94

furtuna solara 17Astronomii previzionează o masivă furtună solară, mult mai mare decât cea care a avut loc la începutul lunii august 2010, şi care va lovi Pământul în 2012, având forţa a 100 de milioane de bombe cu hidrogen şi având potenţialul de a distruge întreaga reţea de energie a planetei, anunţă site-ul Yahoo News.

Se pare că NASA urmăreşte această furtună încă din anul 2006 şi ea va lovi Pământul tocmai în 2012, anul în care din ce în ce mai multe scenarii spun că va fi sfârşitul lumii. Furtuni similare au avut loc în anii 1859 şi 1921, provocând haos în sistemele de telegrafie. Dar furtuna din 2012 are un potenţial şi mai mare.

“Consensul general printre astronomi e acela că maximul activităţii solare va avea loc în 2012 (sau poate mai târziu, în 2013) şi va fi cel mai violent din ultimii 100 de ani”, a declarat specialistul în astronomie Dave Reneke. El a mai spus că această furtună va afecta, în principal, companiile aeriene, cele de comunicaţii şi oricine lucrează cu sistemele GPS moderne. Oricum, nimeni nu poate şti care vor fi efectele adevărate asupra societăţii de astăzi, bazată pe tehnologia digitală.

Dr Richard Fisher, directorul Diviziei de heliofizică a NASA, a spus că o asemenea furtună ar putea provoca consecinţe catastrofice pentru sănătatea lumii, pentru serviciile de urgenţă şi pentru securitatea naţională. Tot NASA a anunţat că dacă o furtună similară ar avea loc azi, ar cauza pagube infrastructurii societăţii high-tech de la 1 la 2 trilioane de dolari, şi ar fi nevoie de 10 ani pentru a ne reveni complet.

Motivul pentru această îngrijorare e dat de faptul că Soarele intră într-o fază cunoscută ca “ciclul solar 24”. “Ştim că ceva va veni, dar nu ştim cât de rău va fi”, a concluzionat Fisher.

P.S. Oricum, această ştire nu este nouă. Încă de la începutul lui 2009, a fost anunţată această furtună solară masivă (vezi articolul: https://www.lovendal.ro/wp52/sfarsitul-lumii-din-2012-va-fi-provocat-de-furtunile-solare/) Tototdată, lipsa petelor solare, remarcată pe la mijlocul anului 2010, i-a făcut pe specialişti să creadă că pe viitor va avea loc o explozie solară devastatoare (vezi articolul: https://www.lovendal.ro/wp52/misterul-soarelui-lipsa-petelor-solare-arata-ca-pe-pamant-se-va-intampla-un-prapad-in-viitor/).