Un eveniment astronomic uluitor în 2016: alinierea pe cerul Terrei a 5 planete – Mercur, Venus, Marte, Jupiter şi Saturn! Şi Luna se alătură acestui „joc cosmic”!


aliniere 5 planeteDin când în când, cerul nopții ne oferă niște evenimente astronomice uluitoare, ca cel care va avea loc anul acesta. Astfel, pentru prima dată în ultimii 10 ani, Mercur, Venus, Marte, Jupiter și Saturn vor apărea toate în linie dreaptă pe cer.

În Australia, planetele sunt deja vizibile pe cer, începând cu 20 ianuarie 2016. Acest evenimenta astronomic va fi vizibil până la sfârșitul lunii februarie.

Planetele mai sus menţionate apar adesea pe cerul dimineţii. Jupiter apare în partea de nord, urmat de Marte și de Saturn. Este neobișnuit să vezi Mercurul cum se alătură acestor planete, ceea ce face acest lucru un eveniment rar și „strălucitor”. În luna februarie 2016, Mercur va sta pe cer dimineţii în fiecare zi, direct sub Venus.

Chiar mai incredibil este faptul că, în această perioadă de timp, Luna se va deplasa pe lângă fiecare dintre planete. Pe 28 ianuarie 2016, ea va fi alături de Jupiter. Pe 1 februarie, o puteți vedea lângă Marte. Pe 4 februarie, Luna se va odihni aproape de Venus, și, în final, la 6 februarie, Luna în apropierea lui Saturn.

Dar, dacă e prea frig şi nu doriţi să ieşiţi afară pe vremea aceasta, mai aveţi o şansă, în august 2016, când cele 5 planete se vor alinia din nou pe cerul Terrei!


Lasă un comentariu