Un halo de Soare „misterios” a apărut în capitala Mexicului! Unii locuitori cred că au venit extratereştrii după ei sau că e o conspiraţie guvernamentală…


halo Soare MexicA fost un OZN? Sau un semn că sfârșitul lumii este aproape? Un curcubeu-halo care a înconjurat Soarele a apărut în capitala Mexico City, joi, 21-05-2015, un fenomen optic care a declanșat o frenezie în mass-media, făcându-se chiar glume despre sfârșitul lumii, scrie site-ul afp.com. Unii nu au fost însă atât de amuzaţi. „Soarele se va inversa!” „Oamenii spun că o inversare completă a polilor va avea loc în întreg sistemul nostru solar!”

„Am primit 30 de telefoane de la oameni care au fost speriați și au crezut că este un semn rău; alții au crezut că asta înseamnă că va ploua mai mult decât se așteaptă”, a declarat coordonatorul Serviciului Naţional de Meteorologie, Juan Manuel Caballero. „Am repetat de mai multe ori: „Nu, nu doare dacă nu te uiţi direct la Soare””, a mai spus Caballero.

Dar asigurările sale bazate pe știință nu au avut niciun efect asupra multor locuitori ai capitalei Mexicului, care au avut o adevărată frenezie pe social media. „Au venit în sfârşit extratereştrii! Pregătiţi-vă sandwich-urile pentru călătorie!”, a scris cineva pe Facebook.

Alții spun că a fost o conspirație guvernamentală pentru orbi alegătorii înainte de alegerile de pe 7 iunie. Un utilizator de pe Twitter a scris: „Un halo de Soare înainte de alegeri. Coincidență? Nu cred.”

Oamenii de ştiinţă au o explicație mai bună: halourile de Soare se întâmplă atunci când lumina Soarelui trece prin cristale de gheaţă; astfel, lumina este curbată și se creează un inel colorat.


Lasă un comentariu