Fantastica întâlnire cu un omuleţ albastru şi straniu, venit dintr-un alt tărâm

267

De-a lungul timpului s-au strâns mai multe relatări privind întâlniri cu ființe ciudate, neidentificabile. Iar în acest articol vom vorbi despre o fantastică întâlnire cu un omuleţ albastru şi straniu, venit parcă dintr-un alt tărâm.

Întâmplarea a avut loc în Bedfordshire (Anglia) și ea a fost relatată pentru prima oară în ediția din 3 martie 1967 a publicației “Dunstable Gazette” și reluată în revista “The Flying Saucer Review”, în iulie 1967. Aşadar, pe 28 ianuarie 1967 un grup de șase tineri se jucau pe drumul aflat spre școala din apropiere. Deşi era iarnă, băieții au fost martorii unui fenomen extrem de bizar în lunile friguroase: un fulger a apărut ca din senin în apropiere.

Imediat după fulger, unul dintre martori, Alex Butler, de 10 ani, a văzut la circa 20 de metri distanță, în fața unor tufișuri, un omuleţ albastru, înalt de doar 1 metru, cu o barbă albastră și purtând un costum ciudat, o pălărie înaltă, o curea neagră, având în faţă o cutie neagră. În plus, omuleţul părea că emană o lumină din el. Alex şi-a chemat prietenii și toţi au alergat să vadă entitatea ciudată şi chiar s-o prindă; dar, omuleţul albastru misterios a dispărut în neant.

Când grupul de băieți a ajuns acolo unde stătea creatura cu o clipă înainte, nu au putut să-i găsească niciun semn, hotărând s-o caute. În curând, ei văzură din nou omuleţul, care se afla, la fel, cam la 20 de metri distanță, și, din nou, el dispăru în neant când copiii se apropiară, apărând mereu la 20 de metri. Parcă omuleţul se juca cu ei!

Ulterior, băieţii au povestit totul învăţătoarei lor, doamna Newcomb, şi, deși ea nu a crezut nimic din ce auzise, i-a pus pe elevii ei ca fiecare să-și scrie separat propriile versiuni a ceea ce s-a întâmplat. Aceste povestiri au fost apoi colectate și publicate într-o cărticică intitulată “Little Blue Man On Studham Common”.

Redactorul de la revista de ufologie “Flying Saucer Review” s-a întâlnit cu unii dintre martori şi a aflat câteva detalii interesante: “Omuleţul avea doi ochi rotunzi, un mic triunghi în locul nasului și o vestimentație compusă dintr-o singură bucată. Brațele păreau a fi scurte și păreau a fi ținute în jos tot timpul. Barba era interesantă: părea că porneşte din apropiere de gură, în jos, împărțind ambele părți ale pieptului”.

Dispariţia bruscă şi repetată a omuleţului misterios ar fi putut fi provocată de o ceață galben-albastră, care ieşea din cutia pe care omuleţul o avea în faţă, creând astfel un fel de camuflaj.

Dar, întrebarea care se pune e următoarea: de unde provenea acest omuleţ?