Trebuie să vedeţi incredibilele fotografii ale lacului albastru-fluorescent din Australia!


Înotul este un hobby foarte plăcut, dar a înota noaptea într-un lac iluminat albastru fluorescent parcă nu-i atât de atractiv. Te poţi gândi că apa din lac o fi radioactivă, aşa că mai bine ai sta departe de ea. Dar ai putea-o fotografia, iar pozele rezultate sunt de o frumuseţe rară. Bună idee a avut Phil Hart, un fotograf amator australian care a surprins pe peliculă un lac iluminat noaptea în albastru. E vorba de lacul Gippsland din statul Victoria (Australia), iar lumina albastru-fluorescent este consecinţa unei reacţii chimice denumite bioluminescenţă, ce apare atunci când microorganismele din apă sunt tulburate. E vorba de micro-organismele ‘”Noctiluca Scintillan”, ale căror concentraţii în lacul Gippsland au fost extrem de mari.

Imaginile care au rezultat (le puteţi vedea integral pe Daily Mail) sunt uimitoare, fiind realizate de o cameră foto cu un timp de expunere ridicat. Phil Hart, fotograful, a declarat că de peste 50 de ani nimeni nu-şi mai aminteşte să fi văzut o asemenea bioluminescenţă a lacului.

Superbe fotografii!

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock