Explozia centralei nucleare de la Cernobîl a fost pusă la cale de guvernul sovietic pentru a-şi testa cetăţenii?


Ce s-a întâmplat cu adevărat la Cernobîl în 1986? A fost un accident? Ori au existat, de fapt, motive în spatele unui experiment conştient? De-a lungul anilor, mulţi oameni s-au întrebat dacă, în 26 aprilie 1986, uriaşa explozie de la reactorul 4 al centralei nucleare din Cernobîl s-a întâmplat din cauză că un reactor fusese în mod intenţionat forţat într-o situaţie extrem de periculoasă. Accidentul a avut loc atunci când un experiment programat să elimine anumite probleme de siguranţă a luat-o razna. O serie de presupuse „erori” fuseseră făcute chiar înainte de experiment. Dar de ce ar fi comandat autorităţile sovietice un dezastru de o asemenea amploare, devastând vieţile a milioane de oameni?

Explicaţia îmbrăţişată de majoritatea celor care cred în conspiraţii este că dezastrul a reprezentat un experiment de pregătire pentru un război nuclear. Dacă guvernul sovietic plănuia un război nuclear împotriva Occidentului, ar fi fost necesar să testeze şi să facă cercetări asupra procedurilor şi echipamentului proiectat în timpul Războiului Rece pentru a-şi putea proteja populaţia împotriva contaminării radioactive care ar fi fost consecinţa unui război nuclear. Totodată, pentru a putea aplica un plan de protecţie pe termen lung, conducătorii aveau nevoie să afle informaţii despre efectele imediate ale unui atac nuclear. Dacă era pus la cale un plan pe mai mulţi ani, culminând cu un război nuclear împotriva Occidentului, ar fi putut un dezastru nuclear de proporţii din Ucraina să se dovedească un experiment util, chiar dacă îngrozitor?

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock