Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Forme de viață nucleare extraterestre inteligente pot fi găsite în interiorul stelelor – spune o nouă teorie uimitoare


Imagine: Commons Creative (free)

Căutarea vieții extraterestre continuă și, de aceea, nu lipsesc apariţia unor teorii neobișnuite, dar interesante. De data aceasta, oamenii de știință propun o nouă ipoteză, şi anume faptul că viața extraterestră se poate forma în interiorul stelelor. Astfel, noile cercetări efectuate de fizicienii Luis Anchordoqui și Eugene Chudnovski de la Universitatea din New York arată posibilitatea existenței unei așa-numite „vieți nucleare”.

Cei doi scriu în lucrarea lor: „Viziunea actuală a vieții biologice ne spune că aceasta evoluează în condiții adecvate, la temperaturi scăzute ale atomilor și moleculelor de pe suprafața unei planete. Se presupune că orice formă de viață extraterestră plauzibilă trebuie să semene cu viața de pe Pământ, care este guvernată de biochimia acizilor nucleici, a proteinelor și a zaharurilor. Mergând împotriva acestei dogme, susținem că o formă avansată de viață, care poate exista în stele, precum Soarele nostru”.

Ştiinţa actuală spune că viaţa extraterestră necesită organisme pe bază de carbon, care funcționează într-un mediu pe bază de apă, cu forme superioare care pot metaboliza oxigenul. Toate formele de viață de pe Pământ au aceeaşi biochimie de bază.

Cu toate acestea, moleculele biologice nu sunt stabile în sens termodinamic. Viața poate fi gândită ca un hiperciclu dinamic (ADN-ul codifică proteinele, proteinele ajută ADN-ul să se auto-reproducă, ADN-ul codifică proteinele etc.) care pot supraviețui la nesfârșit atâta timp cât energia liberă este disponibilă pentru aceasta și atâta timp cât auto-replicarea merge mai repede decât distrugerea purtătorilor de informații. Mutațiile din lanțul informațional oferă selecție naturală și evoluție către specii mai complexe, explică cercetătorii.

Teoria celor doi oameni de ştiinţă propune ca particulele ipotetice să se formeze împreună pentru a crea „coliere cosmice”, care s-ar putea dovedi ele însele a fi un element constitutiv al acestei vieți nucleare în interiorul stelelor. Colierele cosmice ar putea fi echivalente stelare, nucleare ale ADN-ului și ARN-ului, care formează baza vieții organice aici pe Pământ.

Oamenii încă nu au detectat aceste șiruri cosmice, dar noul studiu susține că se pot forma în structuri unidimensionale, bidimensionale și tridimensionale, în mare parte în același mod în care atomii se unesc prin legături chimice pentru a forma molecule organice.

Aceste structuri complexe din punct de vedere cosmic ar supraviețui suficient de mult timp în cuptorul nuclear extrem din inima unei stele, pentru a se replica, valorificând energia de fuziune, şi astfel provocând, teoretic, diminuarea puterii stelei.

Această teorie controversată este fascinantă, mai ales că oamenii de știință cred că aceste specii extraterestre nucleare, auto-replicabile, ar putea dezvolta inteligență, depășind-o pe a noastră. „Întrucât ar evolua foarte repede, ar putea găsi o modalitate de a explora Cosmosul dincolo de steaua lor, așa cum am făcut noi”, a spus Chudnovski. „Ei ar putea să călătorească între stele. Poate că ar trebui să le căutăm prezența în spațiu”.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): journals.andromedapublisher.com


Lasă un comentariu