E posibil ca Pitagora să nu fi fost o fiinţă umană obişnuită? De ce avea o coapsă de aur? Cum de reuşea să folosească puterea bilocaţiei?


Cine n-a auzit de „teorema lui Pitagora”? Conform istoriei oficiale, Pitagora a fost un mare filozof şi matematician grec, care a trăit în urmă cu circa 2.500 de ani. Pitagora a fost un mare educator și învățător al spiritului grecesc și se spune că a fost și un atlet puternic. Se pare că el n-a scris nimic, ceea ce ne-a parvenit până în prezent provenind din lucrările lui Aristotel și Sextus Empiricus.

Dar, Pitagora nu pare să fi fost un om obişnuit. Aristotel l-a descris pe acesta ca fiind un „lucrător-minune” și oarecum o „figură supranaturală”. Conform scrierilor lui Aristotel, Pitagora avea o coapsă de aur, pe care a arătat-o în public la Jocurile Olimpice, ca dovadă a identităţii sale cu „Apollo hiperboreanul”.

Puterile supranaturale ale lui Pitagora i-a uimit pe cei din jurul lui. Astfel, se pare că el avea puterea bilocaţiei (a fost văzut odată la Metapontum și Croton, în același timp). Atunci când Pitagora a traversat râul Kosas, mai mulți martori au auzit cum râul l-a strigat pe nume! Mai mult decât atât, în epoca romană, o legendă susținea că Pitagora era fiul zeului Apollo. Se ştie acum că „zeii din antichitate” ar fi putut fi doar nişte extratereştri avansaţi, care trăiau foarte mult.

Mai există o legendă conform căreia Pitagora a convins odată un urs să jure că nu va mai face rău vreodată unei fiinţe… și se pare că ursul și-a ținut cuvântul!

Toate aceste povești şi legende ne fac să presupunem că Pitagora a fost altceva decât un om obişnuit…


Lasă un comentariu