În trecut, Pământul a fost condus de 8 regi, care au venit din „ceruri” şi au domnit în total 241.200 de ani! Cine erau ei?


Astăzi, „Lista regilor sumerieni” rămâne unul dintre cele mai controversate texte antice descoperite în istorie, şi care descrie clar modul în care un grup de „ființe iluminate, coborâte din cer” au condus Pământul. Și lungimea totală a domniei lor a fost de 241.200 de ani – pentru numai 8 regi! Cum a fost posibil??

Lista, un manuscris antic scris în limba sumeriană, enumeră regii din Sumer (vechiul Iraq de sud). Ceea ce face acest artefact să fie atât de unic este faptul că lista îmbină  conducătorii pre-dinastici (aparent mitici) cu conducătorii istorici care sunt cunoscuți
să fi existat.

Originile civilizației sumeriene din Mesopotamia sunt încă dezbătute astăzi, dar arheologii au stabilit că mai multe orașe-state erau deja apărute în mileniul al patrulea î.Hr. Principalele orașe-state sumeriene au fost Eridu, Ur, Nippur, Lagash și Kish, dar unul dintre cele mai vechi și cel mai întins a fost Uruk, care avea la un moment dat o populație cuprinsă între 40.000 și 80.000 de locuitori. În jurul anului 2800 î.Hr., el era probabil cel mai mare oraș din lume.

Din toate descoperirile antice din regiunea Mesopotamiei, „Lista regilor sumerieni” este
cu adevărat cea mai enigmatică. Este un text antic în limba sumeriană, datat în mileniul al III-lea î.Hr., şi care conţine o listă cu toți regii sumerieni. În acest text găsim, de asemenea, evenimente precum Marele Potop și Epopeea lui Ghilgameș, povești care sunt adesea denumite simple „fabule”.

În această listă găsim o poveste incredibilă, pe care mulți le vine greu să o creadă:

„După ce a coborât din cer, în Eridug, Alulim a devenit rege; a domnit 28.800 de ani. Mai târziu, Alalgar a condus pentru 36.000 de ani. Apoi Eridug a căzut, și regatul s-a dus la Bad-tibira. En-men-lu-ana a guvernat în următorii 43.200 de ani. După aceea, En-men-gal-ana a domnit 28.800 de ani și apoi Dumuzid, Păstorul, a domnit 36.000 de ani. Apoi a căzut Bad-tibira și regatul s-a încorporat în Larag. În Larag, En-sipad-zid-ana a domnit 28.800 de ani. Atunci Larag a căzut, iar regatul s-a dus la Zimbir, unde En-men-dur-ana a domnit timp de 21.000 de ani. Apoi Zimbir a căzut și regatul s-a dus la Shuruppag, unde a domnit Ubara-Tutu 18.600 de ani. În 5 orașe, 8 regi au domnit 241.200 de ani. Apoi potopul i-a măturat pe toţi…”

Dar cum este posibil ca opt regi să fi condus Pământul pentru 241.200 de ani? Experții consideră că răspunsul este simplu: lista combină conducători dinastici preistorici și „mitologici”, care se bucurau de domnii lungi ale regatelor lor; cu alte cuvinte, savanții ne spun că unele lucruri scrise în „Lista regilor sumerieni” sunt corecte, în timp ce altele, precum cele cu domnii de zeci de mii de ani, nu pot fi adevărate.

Totuşi, „Lista Regilor Sumerieni” nu numai că ne spune cât timp au domnit acești regi pe Pământ, ci specifică foarte clar că acești 8 regi „au coborât din ceruri”, după care au domnit
o perioadă surprinzător de lungă. În mod interesant, lista detaliază modul în care acești 8 regi şi-au întâlnit sfârșitul în timpul Marelui Potop care a măturat Pământul. Lista mai spune că după acest Potop, „o altă regalitate a coborât din cer”, iar acești regi misterioși au condus omenirea încă o dată, deşi domniile lor au fost mult mai scurte.

Ar putea fi această listă adevărată şi să fie vorba de „astronauţi antici”, adică de extratereştri care aveau ADN-ul setat să trăiască foarte mult timp? De ce nu?

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Un comentariu la „În trecut, Pământul a fost condus de 8 regi, care au venit din „ceruri” şi au domnit în total 241.200 de ani! Cine erau ei?”

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO