Două descoperiri care pot face lumină în misterul existenţei faimosului haiduc englez Robin Hood


Existența istorică a legendarului haiduc englez, Robin Hood, cel care fura de la bogaţi pentru a da la săraci, este o sursă permanentă de dezbateri. Deşi existenţa fizică a acestui om n-a fost încă probată, apar noi dovezi ale autenticității și identităților posibile ale lui Robin Hood și ale prietenilor / dușmanilor săi din Nottingham.

Una dintre cele mai faimoase descoperiri legate de Robin Hood este de acum 2 secole, din 1820, lângă Bolsover, regiunea Derbyshire. Legenda locală susține că doi muncitori săpau pentru o nouă mină de cărbune, când au dat peste o peșteră care avea semne de locuire. În interior se găsea vase de gătit și ustensile, iar într-un colț se găseau saci și butoaie cu provizii. În altă parte, se aflau numeroase săbii și arcuri, inclusiv o tolbă încă plină de săgeți. În cele din urmă, la capătul galeriei, într-un mic colț, era ceea ce părea a fi o mică capelă.

Acolo, peste un altar de piatră, cei doi bărbați au găsit un schelet, care într-o mână ținea un crucifix, iar în cealaltă o daltă. Pe peretele de deasupra capului său, o listă lungă de nume era scrisă, cu inscripţia „Am fost ultimul – Michael Tuck”. Să fie cu adevărat aceasta locuinţa secretă a lui Robin Hood?

După ce cei doi bărbați au părăsit peștera, imediat tone de pietre au reîngropat puțul care ducea spre peșteră. Legenda locală spune că peștera se află încă acolo, aproape de locul unde a fost săpată în cele din urmă mina de cărbune.

În 1729, un arc lung a fost descoperit în Hathersage, regiunea Derbyshire, care conform legendei este locul unde ar fi fost îngropat Micul John. Se spune că Micul John este un însoțitor al lui Robin Hood, care îi ocupă funcția de locotenent șef și comandant al bărbaților veseli. Arcul avea 2,04 metri lungime și era necesară o mulţime de forță pentru a trage o săgeată cu el.

Aceste două descoperiri sunt suficiente pentru a demonstra existenţa lui Robin Hood? Nu, pentru că încă lipsesc dovezile clare ale existenței unui astfel de om…

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO