Misterul „omului din Pekin” sau cum a fost răpit un om în vârstă de 500 de ani


În anul 1920, lângă Pekin (China), au fost descoperite oase umane ce aveau o vechime de 500 de ani. Descoperirea reprezenta o importantă verigă în lanţul evoluţiei omului. În anul 1941, când japonezii se apropiau de capitala chineză, s-a luat hotărârea ca oasele să fie expediate în America. N-au ajuns, însă, niciodată acolo.

Dr Harry L. Shapiro, fost profesor de antropologie la Universitatea Columbia, mai caută şi astăzi valoroasele oseminte. Conform teoriei sale, „Omul din Pekin” fusese transportat în Statele Unite de către un ofiţer de marină. Teoria a fost considerată plauzibilă de un om de afaceri din Chicago, care a promis 500 de dolari recompensă celui care poate oferi informaţii valoroase privind cazul. El s-a întâlnit în clădirea celebrului Empire State Building din New York cu o femeie misterioasă, care i-a relatat că soţul ei se întorsese din China, aducând rămăşiţele unui om preistoric. I-a arătat şi o fotografie a oaselor, însă, înainte de a putea încheia tranzacţia, femeia a dispărut fără urmă. FBI-ul a cercetat informaţiile care relatau despre soldaţii care aduseseră cranii sau alte oase drept, suveniruri din Asia, dar fără succes.

Un om de afaceri din Sidney afirma că el ar fi obţinut oasele şi le-ar fi îngropat într-o pădure din Tasmania, fiind dispus să le arate contra unei importante sume de bani. S-ar putea ca o parte din oasele „Omului din Pekin” să fie în America, altele în Australia, eventual în Anglia. Oricum, misterul acestei răpiri ciudate a rămas nedezlegat până astăzi.


Lasă un comentariu