Ştiinţa confirmă: în urmă cu 13.000 de ani, o cometă gigantică a lovit Pământul! A fost această cometă direcţionată în mod intenţionat de către „zei”, conform vechilor texte?

  •  
  •  
  •  
  •  

Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

Oamenii de știință au găsit dovezi că un grup de fragmente de comete care ar fi lovit Pământul în urmă cu 13.000 de ani ar fi putut schimba civilizația umană. Potrivit cercetătorilor, acesta a fost probabil cel mai devastator impact cosmic de la dispariția dinozaurilor, în urmă cu 65 de milioane de ani, şi se pare că evenimentul coincide cu schimbările majore ale societăţilor umane, spun cercetătorii.

În acea perioadă, oamenii din țări cum ar fi Egiptul, Irakul și Libanul, au trecut de la stilul de viață al vânătorilor-culegători la cel axat pe agricultură și crearea așezărilor permanente.

Se crede că această cometă (sau fragmente de comete) care a căzut pe Terra a eliminat mai multe specii mari de animale și a inaugurat o mini-eră glaciară, care a durat mai mult de 1.000 de ani.

De când a fost propusă, în 2007, teoria despre catastrofa produsă de această cometă a făcut obiectul unei dezbateri aprinse și a multor cercetări academice. Acum, cercetătorii de la Universitatea din Edinburgh au examinat dovezile care evaluează probabilitatea ca un impact să fi avut loc și cum s-ar fi putut desfășura evenimentul.

Echipa spune că un număr mare de dovezi susține teoria conform căreia o cometă a lovit acum aproximativ 13.000 de ani. Cercetătorii au analizat datele geologice de pe patru continente, în special America de Nord și Groenlanda, unde se crede că au lovit cele mai mari fragmente.

Analiza lor evidențiază niveluri în exces de platină, semne de materiale topite la temperaturi extrem de ridicate și detectarea nanodiamantelor despre care se știe că există în interiorul cometelor și se formează în timpul exploziilor cu energie ridicată. Toate aceste dovezi susțin puternic teoria impactului, spun cercetătorii.

Echipa spune că sunt necesare cercetări suplimentare pentru a arunca mai multă lumină asupra modului în care ar fi putut afecta climatul global și schimbările asociate ale populației umane sau ale animalelor.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): research.ed.ac.uk

P.S. Aşa cum spuneam în articolul acesta – Adevărul nespus de Biblie despre Marele Potop de acum peste 10.000 de ani – conflictul dintre Nefilimi, oameni şi zei – conform lucrării antice “Epopeea lui Ghilgameș”, se relatează că, în urmă cu peste 10.000 – 12.000 de ani, înainte de Marele Potop, zeii au ținut un consiliu și au hotărât distrugerea vieții pe Pământ. A fost acest Potop provocat de prăbuşirea unei mari comete şi ridicarea valurilor mării? Dacă da, întrebarea care se pune e următoarea: au trimis „zeii” / „extratereştrii” / Dumnezeu o cometă gigantică spre Terra, pentru a schimba civilizaţia umană?


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu

Adblock Detectat

Intretinerea acestui site este una costisitoare. Singurele venituri care ne sustin activitatea sunt din publicitatea on-line. Browserul dvs. are instalat un ad-blocker care nu permite afisarea acestora. Pentru citirea articolului, va rugam sa dezactivati modulul Adblock (whitelist / Pause on this site). Va multumim pentru intelegere!

Refresh Page