Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Poliţia germană foloseşte un software uluitor, care poate prezice infracţiunile din viitor, ca în filmul SF “Raport special” din 2002!

103

minority reportPoliția din Berlin are în vedere implementarea unui software careprezică crimele și chiar au numit proiectul Precobs”, într-un mod asemănător cu conceptul folosit în Minority Report”, un film SF american realizat în anul 2002 de Steven Spielberg, scrie site-ul Phys.org. În “Minority Raport” (“Raport special”), acţiunea se desfăşoară în anul 2054, unde un departament special al poliției numit “pre-crimă” arestează criminali pe baza profeției oferită de trei clarvăzători denumiți “pre-cogi”. Pre-cogii relatează doar data și timpul crimei, numele criminalului și cel al victimei. Toate celelalte date ale crimei, mai ales locația, pot fi stabilite numai după indiciile date de diversele imagini transmise în apropierea momentului întâmplării crimei. Imaginile sunt preluate de la pre-cogi și transferate apoi către un ecran de calculator, unde sunt manipulate într-un mod similar cu cel al unei interfețe de realitate virtuală pentru a determina cum se vor întâmpla sau se pot întâmpla crimele respective.

Dar, să revenim la “SF”-ul din zilele noastre: dezvoltat de o firmă germană, programul prezice când și unde o infracţiune cel mai probabil va apărea, pe baza diferitelor date. Softul este testat actualmente de poliția din sudul statului Bavaria. Poliția din Berlin așteaptă rezultatele studiului din Bavaria, înainte de a decide cu privire la posibilitatea de a folosi Precobs”.

Sistemul german Precobs” se bazează pe datele referitoare la locul, timpul și alte detalii ale infracţiunilor din trecut. Când este raportat un nou incident, software-ul analizează datele pentru a cauta un model care va indica viitoarea țintă. Softul a fost dezvoltat de Institutul pentru Tehnica Predicţiei din Oberhausen. Rezultatele inițiale ale testelor privind spargerile din orașele bavareze din Munchen și Nürnberg sunt promiţătoare”, susţine ministrul de interne Joachim Herrmann într-un raport din luna trecută.

P.S. Oare în viitor, acest soft (care cu siguranţă se va dezvolta), va da indicii clare poliţiei despre cine va înfăptui o infracţiune? Ar putea, exact ca în filmul SF, să fie arestaţi oameni pentru infracţiuni încă nerealizate, doar cu predicţia că ele ar putea fi făcute? În cazul acesta, multe abuzuri s-ar putea întâmpla…

Orgoni Crystal