Marina Americană a fotografiat pe fundul mării un obiect misterios, ce seamănă cu o antenă! Cine a instalat un asemenea dispozitiv la 3.800 de metri adâncime!?


antena eltaninCea mai senzaţională fotografie submarină a fost obţinută de nava americană USS Eltanin, aparţinând escadrei antarctice MSTS (Military Sea Transportation Services) din US Navy (Marina Americană).

La 29 august 1964, USS Eltanin staţiona la 100 de mile vest de Capul Horn şi specialiştii fotografiau cu un aparat automat fundul oceanului – situat la adâncimea de 3.800 m. Când filmul realizat în cursul zilei a fost developat, echipajul a constatat că pe un clişeu apărea cât se poate de clar un aparat ciudat instalat pe nisip! Dispozitivul consta dintr-un cilindru lung de aproximativ un metru, pe care erau fixate mai multe vergele paralele şi egale. Formând cu partea centrală unghiuri de 90°, aceste vergele aveau la fiecare capăt mici protuberanţe cilindrice. Întregul aparat semăna cu o antenă telemetrică sau cu un releu de radioteleviziune.

La 4 decembrie 1964, când nava americană s-a oprit pentru aprovizionare la Auckland (Noua Zeelandă) şi vestea despre extraordinara descoperire s-a răspândit în oraş, reporterii au asediat literalmente vasul, cerând specialiştilor de la bord o declaraţie în legătură cu obiectul misterios. Încolţit de ziarişti, dr. Thomas Hopkins (biologul navei) a declarat că obiectul nu putea fi în niciun caz o plantă sau un animal (ceea ce era evident de altfel).

Până la urmă colectivul de specialişti a recunoscut că acest dispozitiv nu putea fi decât artificial şi că se găsea plasat chiar pe marginea continentală sud-americană a giganticei falii tectonice care înconjoară Terra şi care are o lungime de aproximativ 70.000 km. Dar nicio organizaţie ştiinţifică sau militară terestră nu amplasase dispozitive în acea zonă. Anchetele efectuate de revistele „National Scientific“, „Space Research“ şi „Science et Vie” au făcut public evenimentul şi comunitatea ştiinţifică internaţională l-a comentat cu aprindere. Mai târziu, un cercetător, pe nume Charles D. Hollister a identificat obiectul misterios ca fiind „Cladorhiza concrescens”, un spongier carnivor.

În aprilie 1965, inginerul C. A. Honey (editorul revistei „Science Publication“) lansa ipoteza că obiectul era un dispozitiv pentru înregistrarea activităţii seismice. Dar cine îl instalase la adâncimea de 3 800 m? Nu se ştie nici până astăzi…

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO