Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Piatra Hypatia – cea mai misterioasă piatră extraterestră găsită pe Terra

  •  
  •  
  •  
  •  

În 1996, geologul egiptean Aly Barakat a descoperit o piatră mică, cu aspect ciudat, în Sahara de est. Era puţin mai mare decât o pietricică, cu o lățime de doar 3,5 centimetri și o greutate de doar 30 de grame. Piatra este cunoscută ca şi „Piatra Hypatia” după celebra femeie matematician și filozof din secolul al IV-lea, Hypatia.

Deși s-a crezut despre Piatra Hypatia ca fiind de origine extraterestră, venind pe Terra dintr-un meteorit, o analiză suplimentară a arătat că nu se încadrează în nicio categorie cunoscută de meteoriţi. Un studiu publicat în „Geochimica et Cosmochimica Acta” la 28 decembrie 2017 sugerează că cel puțin unii micro-compuși din rocă s-ar fi putut forma înainte de existența Soarelui nostru sau a oricăreia dintre planetele din sistemul nostru solar, deoarece acele particule nu se potrivesc cu nimic din ce există în prezent în sistemul nostru solar.

Şi asta pentru că întreaga compoziție chimică a Pietrei Hypatia nu seamănă cu nimic din ceea ce oamenii de știință au găsit pe Pământ sau în cometele şi meteoriții care au fost studiaţi până acum. Potrivit cercetării, roca a fost probabil creată în nebuloasa solară timpurie, un nor uriaș de praf interstelar omogen din care s-au format Soarele și planetele sale. Deşi unele dintre materialele de bază din rocă se găsesc pe Pământ – carbon, aluminiu, fier, siliciu – ele există în raporturi extrem de diferite față de materialele pe care le-am văzut înainte. Cercetătorii au descoperit şi diamante microscopice în rocă, despre care cred că au fost create de șocul impactului cu atmosfera sau scoarța Pământului.

Când s-a descoperit că Piatra Hypatia este o piatră extraterestră, aceasta a fost o știre senzațională atât pentru cercetători, cât și pentru entuziaștii din întreaga lume, dar acum diverse studii și rezultate noi pun întrebări și mai mari cu privire la originile sale reale.

Studiile sugerează în continuare că este posibil ca nebuloasa solară timpurie să nu fi fost atât de omogenă pe cât am crezut anterior. Pe de altă parte, teoreticienii astronauților antici cred că Piatra Hypatia reprezintă cunoștințele avansate ale strămoșilor noștri antici, pe care, potrivit lor, le-au dobândit de la unele tipuri de ființe extraterestre avansate.

Dar, indiferent despre ce-ar fi vorba, cercetătorii încearcă cu nerăbdare să cerceteze în continuare originile pietrei, sperând că vor rezolva într-o bună zi enigma Pietrei Hypatia.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): studiul ştiinţific Petrography of the carbonaceous, diamond-bearing stone “Hypatia” from southwest Egypt: A contribution to the debate on its origin” / sciencedirect.com


  •  
  •  
  •  
  •  
Orgoni Crystal