Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

„Eroii cu superputeri”: oameni care au căpătat puteri extraordinare după ce-au trecut prin diverse accidente

 • 133
 •  
 •  
 •  
  133
  Shares

De-a lungul timpului, au existat oameni care, prin diverse gene moştenite, s-au născut cu abilități, senzaţii şi atribute extraordinare, diferite faţă de persoanele normale. Dar, există unii oameni, care deşi nu s-au născut cu aceste puteri extraordinare, pur şi simplu le-au dobândit printr-un accident. Iar în acest articol vom vorbi despre câteva din aceste cazuri prin care, inexplicabil, în urma unei traume fizice, oamenii devin „eroi cu superputeri”, exact ca în benzile de desene animate.

1) Cazul Orlando: băieţelul care îşi putea aminti orice detaliu, în urma unei lovituri cu mingea la cap

În 1979, un băiat de 10 ani pe nume Orlando Serrell juca baseball atunci când o minge l-a lovit în partea stângă a capului său. Deși zguduit puternic, el a continuat să joace meciul până la capăt. Însă, în zilele următoare, el avea să sufere dureri de cap severe, care erau din ce în ce mai frecvente. După câteva zile, durerile de cap s-au oprit brusc, iar totul părea că s-a întors la normal; dar Orlando a descoperit că el şi-a dezvoltat o nouă abilitate extraordinară. Adică, el îşi putea aminti perfect, extrem de detaliat şi cu o precizie extraordinară, tot ceea ce văzuse sau experimentase, ca de exemplu, cum a fost vremea într-o anumită zi, ce-a mâncat sau ce-a purtat atunci. Voi, de exemplu, v-aţi putea aminti ce aţi mâncat sau cu ce eraţi îmbracat(ă) pe 12 octombrie 2017, o zi obişnuită din viaţa voastră?

În plus, băieţelul a descoperit că putea realiza și performanța destul de impresionantă de a calcula și de a oferi în mod corect ziua săptămânii pentru orice dată calendaristică din viitor, chiar dacă această dată era peste ani. Orlando a devenit o senzație mediatică la vremea respectivă, iar în anii următori a contribuit la studiile medicale care speră să determine exact ce a declanşat aceste puteri noi. Având în vedere că nu a avut niciodată vreo abilitate asemănătoare înainte de a fi lovit la cap, medicii speră că, studiind creierul lui Orlando, să-şi poată da seama ce zonă a creierului a fost activată de lovitură, pentru a înţelege capacitatea creierului nostru de a crea o astfel de abilitate.

2) Cazul Jason: bărbatul care a început să vizualizeze fractali

Într-o noapte din 2002, Jason Padgett a ieșit să bea la un bar și, la întoarcerea acasă, a fost bătut de doi derbedei, fiind lovit în cap şi suferind alte răni grave pe corp. Viaţa i-a fost salvată, fiind spitalizat, dar, la câteva zile de la incident, vederea lui începu să-i devină ciudată. Privirea sa părea să fie cuprinsă de diferite forme și linii geometrice ciudate, pe care la început nu le înțelegea. El a desenat ceea ce vedea, dar altcineva și-a dat seama că acestea nu erau doar desene aleatorii, ci formule matematice complexe în formă geometrică vizuală, numite fractali. Aşadar, el căpătase puterea să vadă formele geometrice ale tuturor lucrurilor prin lentila formulelor matematice, vizualizând lumea în nenumăratele forme minunate pe care le-a creat.

Acest lucru a fost cu adevărat impresionant, deoarece Padgett, care nu a fost niciodată bun la matematică, a creat fractali care erau foarte precişi, ceea ce înseamnă că creierul lui a elaborat intuitiv formule matematice incredibil de sofisticate și le-a tradus în imagini tot ceea ce a văzut. De asemenea, este destul de ciudat faptul că a reușit să redea cu exactitate aceste modele geometrice, desenându-le doar cu mâna, pentru că, de obicei, fractalii necesită instrumente speciale, iar Padgett este singura persoană cunoscută care poate face acest lucru exclusiv manual și fără să fi studiat vreodată fractali în viața lui. Mai târziu, Padget va continua să studieze serios matematica și teoria numerelor, chiar scriind o carte despre experiențele sale ciudate – „Struck by Genius” (2014).

3) Cazul Jim: băiatul care a devenit, peste noapte, un formidabil matematician

Jim Carollo avea 14 ani în 1988, când a fost implicat într-un accident de mașină groaznic. Mama lui a murit, dar Jim a supraviețuit, deşi a stat în comă timp de 6 săptămâni. După câteva luni de reabilitare fizică, Carollo a reușit să redevină aceeaşi persoană de dinainte de accident și s-a întors la școală, unde a descoperit că incidentul teribil l-a schimbat în bine, în mod remarcabil.

Carollo, care nu a fost niciodată bun la matematică, a început să devină aproape expert în acest domeniu, obținând notele cele mai mari la testele pe care le dădea, fără măcar a studia. El a trecut rapid la cursuri de matematică mai avansate, dar şi acestea i se păreau foarte uşoare. El a reușit să rezolve cu ușurință ecuațiile cele mai sofisticate și putea să memoreze rapid orice secvență de numere, inclusiv 250 de cifre ale numărului pi. Singurul efect negativ al traumatismului avut a fost acela că memoria lui pe termen scurt s-a diminuat puţin. Dar, ce-a provocat această aplecare bruscă şi extraordinară faţă de matematică? Nimeni nu știe…


 • 133
 •  
 •  
 •  
  133
  Shares
Orgoni Crystal