Misterul mumiei Pedro – cum poate să existe o fiinţă umană minusculă de doar 18 cm înălţime?


Am auzit mituri despre demoni, monștri, vampiri și mumii, dar rareori am dat peste un mit care vorbește despre o mumie-pitic. Însă, iată că vom vorbi despre aşa ceva în acest articol. Totul a început în octombrie 1932, când doi mineri în căutarea aurului, au dat peste o mică peșteră în munții San Pedro (Wyoming, SUA).

Doi exploratori, pe nume Cecil Main și Frank Carr, săpau pentru a găsi aur. După ce au aruncat în aer o stâncă, ei au dat peste o peșteră de aproximativ 4 metri înălțime, 4 metri lățime și 15 metri adâncime. Acolo, în acea cameră, au găsit una dintre cele mai ciudate mumii descoperite vreodată în istorie.

Mumia stătea într-o poziție de lotus, cu picioarele încrucișate, cu brațele sprijinite pe trunchi. Avea o înălțime de doar 18 centimetri, deși extinzând picioarele măsura aproximativ 35 de centimetri. Corpul cântărea doar 360 de grame și avea un cap foarte ciudat.

La vremea respectivă, oamenii de știință au efectuat diferite teste asupra ființei minuscule, care au dezvăluit anumite trăsături despre aspectul fizic al ei. Mumia, numită „Pedro” datorită provenienței sale montane, avea pielea bronzată, corpul în formă de butoi, mâini mari, degete lungi, frunte joasă, gură foarte largă cu buze mari. Această figură ciudată seamănă cu un bătrân zâmbitor, părând aproape să-i facă cu ochiul celor doi descoperitori uimiți. Cu toate acestea, era evident că această entitate murise demult și moartea ei nu părea să fi fost plăcută. Câteva oase ale corpului său au fost rupte, coloana vertebrală îi era deteriorată, capul era anormal de plat și acoperit cu o substanță gelatinoasă de culoare închisă. Examinările ulterioare efectuate de oamenii de știință au sugerat că craniul ar fi putut fi zdrobit de o lovitură foarte puternică, substanța gelatinoasă fiind sângele înghețat și țesutul cerebral expus.

Deși, datorită dimensiunii sale, s-a speculat că rămășițele aparțin unui copil, testele cu raze X au arătat că mumia părea să aibă vârsta cuprinsă între 16 și 65 de ani.

Unii cercetători consideră că Pedro ar fi putut fi un bebeluş sau un făt grav malformat – posibil cu anencefalie – o afecțiune în care creierul nu s-a dezvoltat pe deplin în timpul sarcinii. Cu toate acestea, găsindu-se carne în stomacul mumiei, este exclus să fi fost un făt.

Mumia a fost expusă în numeroase locuri, chiar apărând în diferite publicații, și a fost transmisă de la proprietar la proprietar până când i s-au pierdut urmele, după ce ultimul proprietar cunoscut al lui Pedro, un bărbat pe nume Leonard Wadler, nu a dezvăluit niciodată oamenilor de știință unde se află mumia. Aceasta a fost văzută ultima dată în Florida în anul 1975.

Povestea mini-mumiei Pedro este, fără îndoială, una dintre cele mai misterioase și mai contradictorii povești pe care oamenii de știință le-au investigat vreodată. Știința modernă ar fi putut oferi dovezi mai clare despre originea ființei misterioase și ar fi dezvăluit adevărul pe care îl ascundea; însă, acest lucru pare a fi imposibil acum, odată cu dispariția ei.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO