Un joc bizar din Bavaria (Germania): cine e mai puternic în muşchii gâtului?


Pe vremuri, în Bavaria (o regiune din Germania) se practica un joc foarte ciudat, denumit „plecarea capului”. Un joc legendar, de origini japoneze, ajungând în zona Bavariei în secolul al XVI-lea. Prima condiţie pentru a putea reuşi bine în acest joc era să ai muşchii gâtului cât se poate de bine dezvoltaţi, la fel ca şi cei ai braţelor şi ai picioarelor.

Jocul consta în a-l atrage pe adversar către tine şi a-l face să-şi piardă poziţia, utilizând doar o funie în jurul gâtului. Capul trebuia ţinut mereu într-o poziţie verticală, astfel încât funia să nu poată aluneca peste cap. Se permitea să se utilizeze braţele numai atunci când lupta se dădea pe un un teren alunecos, dar nici aici nu era voie să-l apuci pe adversar, ci numai să te propteşti cu braţele de pământ.

Se întâmpla de multe ori ca adversarii să aibă forţe mari, însă egale şi atunci funia se rupea. Era declarat învins, în acest ciudat joc, acela care era atras de partea adversarului din faţă. Atunci spectatorii băteau din palme, făceau zgomot şi declarau pe unul din luptători învingător, iar pe celălalt învins. Spectatorii făceau diferite pariuri la acest joc şi, la final, cei care câştigau transformau în bere suma câştigată.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock