Noi detalii secrete despre inexplicabilul fenomen ceresc „Domul Luminii”, ce pare a avea legătură cu lansarea unor rachete sovietice


Au apărut noi detalii cu privire la un fenomen particular al epocii Războiului Rece, asociat cu lansarea rachetelor sovietice. În anii 1980, analiștii de informații americani s-au străduit să explice un fenomen ciudat cunoscut sub numele de „Domul Luminii”, care a fost observat de mai multe ori în legătură cu lansările rachetelor balistice RSD-10 Pioneer (sau SS-20 Saber) ale Uniunii Sovietice.

„Deși rapoartele diferă, majoritatea observatorilor descriu fenomenul ca o mică sferă albă la orizont care se extinde uniform spre exterior și în sus, păstrându-și în același timp forma de cupolă”, se arată într-un document redactat obținut de „The War Zone”, printr-o cerere de declasificare a informaţiilor. „Este inițial opac, dar pe măsură ce se extinde devine transparent și stelele pot fi văzute prin centrul cupolei. El a fost raportat ca fiind extrem de mare, umplând mai mult de jumătate din cer.”

La acest fenomen a fost martor în 1988 pilotul Forțelor Aeriene SUA, Robert Hopkins, care l-a descris ca fiind un „perete alb translucid și lăptos, care acoperea întregul cer de la nivelul solului”.

Până în prezent, nu a fost găsită niciodată o explicație satisfăcătoare pentru Domul Luminii și, în timp ce documentele nou declasificate discută despre fenomen în detaliu, chiar și personalul de vârf al serviciilor de informații nu a putut determina exact ce este.

Una dintre cele mai convingătoare explicaţii ar fi aceea că fenomenul ar fi fost un fel de contramăsură secretă concepută pentru a opri SUA să utilizeze tehnologii antirachetă; deşi ar explica cu siguranță de ce fenomenul este atât de strâns asociat cu lansările de rachete sovietice, totuși rămâne neclar cum ar fi putut fi realizat un astfel de lucru la acea vreme.

Pe măsură ce lucrurile stau, numai Rusia este probabil să cunoască adevărul din spatele acestui fenomen misterios.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): thedrive.com

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO