În Marea Piramidă din Egipt s-ar ascunde secretele Apocalipsei? Aşa credea celebrul om de ştiinţă Newton…


Foarte interesant articolul de pe Smithsonian Magazine, care ne vorbeşte despre celebrul om de ştiinţă Isaac Newton şi credinţa sa că în Marea Piramidă din Egipt (numită şi Piramida lui Keops) s-ar ascunde secretele Apocalipsei.

De fapt este vorba de 3 pagini de note ale lui Newton (vândute la licitaţie pentru 500.000 de dolari), care au fost descoperite după moartea sa, în 1727. Newton a început să studieze piramidele după 1680. Şi, la fel ca și alți savanți europeni de atunci, Newton credea că vechii egipteni dețineau cunoștințe care se pierduseră pe parcursul secolelor.

Newton era interesat de unitatea de măsură utilizată de constructorii piramidei lui Keops, deoarece credea că-i va permite să afle dimensiunile exacte ale vechilor structuri. Totuşi, cel mai mult, Newton era interesat de dimensiunile Templului lui Solomon, despre care credea că deține cheia pentru a înțelege Apocalipsa din Biblie.

Newton nu a fost doar un genial om de ştiinţă, descoperitorul gravitaţiei ca forţă fundamentală în fizică, dar el a fost şi extrem de preocupat de ocultism şi studiul Bibliei. De exemplu, el a calculat exact când va veni Apocalipsa (sfârşitul lumii) din Biblie. Pe baza Cărţii profetului Daniel din Vechiul Testament, fizicianul a calculat că sfârşitul lumii va veni la 1.260 de ani de la fondarea Sfântului Imperiu Roman în Europa occidentală, care a avut loc în anul 800 după Hristos, aşadar el va fi în 2060 (citiţi mai multe în acest articol: Newton credea că sfârşitul lumii va avea loc în anul 2060).

 


Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock