Cât costă un dinte de-a lui Newton? Dar nasul lui Ceauşescu?


În 1817, când osemintele Heloisei şi ale lui Abelard au fost mutate la cimitirul Pere-Lachaise, un englez a oferit 100.000 de franci pentru un dinte al Heloisei (moartă în 1164). Pentru cine nu cunosc, Heloise a fost o celebră călugăriţă franceză, dar și scriitoare, cunoscută pentru afacerea ei amoroasă cu scriitorul Peter Abelard.

Apoi, un compatriot, lordul Schwaterborg, a cumpărat cu 16.595 de franci un dinte al lui Newton (mort în 1727), pe care l-a montat într-un inel.

Mult mai aproape de zilele noastre, la 17 iunie 1939, data execuţiei criminalului Eugene Weidmann, o femeie misterioasă a oferit conservatorului cimitirului Gonards, unde urma să fie înhumat, “preţul dorit de el” pentru capul criminalului. În anul 1946, un cubanez a oferit 2.500 de dolari pentru una din funiile cu care au fost spânzuraţi condamnaţii de la Nurnberg.

Oare cât s-ar oferi pentru nasul lui Ceauşescu? Sau pentru urechea lui Gheorghe Gheorghiu-Dej? Dacă aceste organe mai există…

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO