Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Newton era atât de distrat, încât şi-a pus la fiert ceasul, nu oul

136

Newton5Iată nişte anecdote care îl privesc pe Newton şi care arată cât era de distrat acest geniu:

Mergând odată călare, preocupat de probleme de matematici, la poalele unui deal a descălecat; a luat apoi calul de căpăstru ca un automat, gândindu-se mereu la problemă. A urcat dealul pe jos, tinând de căpăstrul calului. Dar care nu i-a fost surpriza când, ajuns în vârful dealului, a constatat că tinea în mână căpăstrul si calul nu era nicăieri!

Altă dată Newton, care era celibatar, a vrut să-si fiarbă un ou fără să-si întrerupă lucrul. Îşi luă şi ceasul său de precizie ca să se uite la el si să vadă când au trecut cele 3 minute pentru fierbere. Era însă preocupat mult de tema pe care o trata. Când îşi aduse aminte de fierberea oului, nu mică îi fu surpriza lui Newton când a constat că a pus ceasul la fiert, iar în mână ţinea oul ca să citească minutele.

Newton era timid în public. Îi venea greu să se exprime în faţa mulţimii. Ca membrul al Parlamentului nu a luat decât o singură dată cuvântul. Membrii Parlamentului se aşteptau la gânduri superioare ţâşnite din mintea lui Newton. El însă a cerut … “să se închidă o fereastră că-i curent şi îl trage”! Apoi s-a aşezat jos pe scaun. Poţi fi deci genial matematician şi inexistent ca orator.

Cu numele lui Newton se pot forma următoarele anagrame în limba engleză: not new (nu-i nou), went on (merse înainte). În anagramă s-a şi spus: nu-i nouă teoria atracţiei universale, ceea ce, bineînţeles, nu era adevărat. În schimb, “a mers înainte” cu paşi gigantici.

Orgoni Crystal