Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Lipsa petelor solare, un fenomen extrem de ciudat. E clar că ne îndreptăm spre o mică eră glaciară…

76

blankTimp de ani de zile, oamenii de ştiinţă au prezis că Soarele va intra în anul 2012 într-un maxim solar, o perioadă de activitate a petelor solare, dar, mai târziu, a fost sugerat chiar contrariul:  Soarele va avea o perioadă de calm. Conform a trei studii care au fost realizate în Statele Unite şi citate de Yahoo News, experţii cred că ciclul familiar de pete solare s-ar putea să se închidă şi să se îndrepte spre un model de inactivitate ce n-a mai fost văzut începând cu secolul al XVII-lea. Iar semnele sunt: lipsa curenţilor de aer, petele solare care se sting, precum şi activitate mai înceată în apropierea polilor, spun experţii de la Observatorul Naţional Solar.

“Este un fapt extrem de neobişnuit şi de neaşteptat”, spune Frank Hill, director al Observatorului Naţional Solar şi ale căror studii au fost prezentate la întâlnirea anuală a Societăţiii Astronomice Americane, Divizia de Fizică Solară. “Dar faptul că cele trei studii spun acelaşi lucru este un indicator puternic conform căruia ciclul de pete solare poate intra într-o perioadă de hibernare”.

Activitatea solară tinde să crească şi să descrească la fiecare 11 ani. Maximul solar şi minimul solar marchează jumătate din intervalul inversării magnetice a polilor Soarelui, care se întâmplă odată la fiecare 22 de ani. Hill mai spune că ciclul curent, cu numărul 24, s-ar putea să fie ultimul ciclu normal, iar următorul, ciclul cu numărul 25 s-ar putea să nu mai aibă loc. “Acest lucru este foarte important, întrucât ciclul solar cauzează modificarea vremii şi afectează tehnologiile moderne”, a mai declarat directorul Observatorului Naţional Solar.

Experţii cred că această perioadă de inactivitate ar putea reprezenta cel de-al doilea “Minim Maunder”, o perioadă de 70 de ani lipsită de pete solare, ce a avut loc între 1645 şi 1715 şi care mai este cunoscută drept “Mica Era Glaciară”. Hill a mai declarat că acesta ar putea fi ultimul maximum solar pe care-l vom observa pentru decenii întregi.

P.S. Acum un an de zile, într-un articol asemănător arătăm lipsa petelor solare (https://www.lovendal.ro/wp52/misterul-soarelui-lipsa-petelor-solare-arata-ca-pe-pamant-se-va-intampla-un-prapad-in-viitor/) care-i îngrijora pe oamenii de ştiinţă.

Orgoni Crystal