Oamenii de ştiinţă au dat peste un continent ascuns sub Oceanul Indian! Se confirmă vechile legende ale Lemuriei?


Oamenii de știință au descoperit dovezi puternice ale unui continent antic ascuns adânc sub Oceanul Indian. Considerat a fi rămășițele supercontinentului cunoscut sub numele de Gondwana, care s-a format în urmă cu aproximativ 500 de milioane de ani, acest tărâm ascuns a fost descoperit de oamenii de știință care au studiat mineralele de pe Insula Mauritius.

Insula a apărut în urmă cu circa 9 milioane de ani, după o serie de erupții vulcanice, dar acum descoperirea zirconiului acolo (un tip de mineral durabil găsit în granit), a sugerat faptul că ceva mult mai în vârstă se află adânc sub el.

„Pământul este format din două părți – continente, care sunt mai vechi, și oceane, care sunt „tinere”, a spus autorul principal al studiului, profesorul Lewis Ashwal. „Pe continente veți găsi roci care sunt vechi de peste patru miliarde de ani, dar nimic de genul acesta nu se găseşte în oceane, deoarece acolo se formează noi roci.”

Mauritius este o insulă și nu există nicio piatră mai veche de 9 milioane de ani pe insulă. Cu toate acestea, prin studierea rocilor de pe insulă, s-a găsit zirconiu, care are 3 miliarde de ani vechime.

Sursa: Huffington Post

P.S. Părerea mea e că ar putea fi vorba de străvechiul continent al Lemuriei de care vorbesc atâtea legende ale lumii. Aştept cercetările ulterioare. Încă o dată s-ar demonstra faptul că legendele nu se înşeală…

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock