Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Cât de adevărată e legenda “Fântânii Tinereţii Veşnice”, apa magică care te-ar întineri şi te-ar face să trăieşti veşnic? Există aşa ceva?

584

fantana tineretiiDorința tinereții veșnice este într-adevăr una foarte veche. Mitul unei fântâni sau al unui izvor cu apă care oferă nu numai tinereţe, ci, de asemenea, şi viață veșnică a fost cunoscut în multe culturi de milenii întregi și reprezintă un motiv popular în diferite mitologii și religii.

Mulți spun că un astfel de fenomen nu a existat niciodată. Cu toate acestea, există nenumărate texte antice care descriu un loc misterios cu apă cu proprietăți magice, care oferă nemurire. Din păcate, locația sa nu a fost spusă de toți cei care au scris sau au auzit despre acest loc.

Herodot (484 î.Hr. – 425 î.Hr.) menționează “Fântâna Tinereţii Veşnice” în povestea sau privind Etiopienii, atunci când a vorbit despre durata de viaţă extrem de lungă a unor oameni numiţi Macrobieni, un trib legendar de Etiopia. În lucrarea sa “Istorii”, despre tradiții străvechi, geografie și războiul greco-persan, Herodot a povestit cum regele Etiopiei a atins durata medie de viață a unui persan, de doar 80 de ani; cei mai mulţi dintre etiopeni trăiesc până la 120 de ani, unii trecând chiar şi dincolo de această vârstă.

“Fântâna Tinereții” este, de asemenea, menționată în cronicile vieții și călătoriilor lui Alexandru cel Mare, cel care a cucerit cea mai mare parte a lumii înainte de a muri în jurul anului 323 î.Hr. În conformitate cu Sura 18 în Coran, Alexandru căuta “Fântâna Tinereţii” (apa vieții), dar, din păcate apa poate oferi doar viață veşnică, nu şi întinerire. În timpul vieții sale foarte scurte (a murit la vârsta de 32 de ani), Alexandru a căutat paradisul pe Pământ, tinereţea veşnică şi nemurirea, dar nu a găsit nimic.

Locuitorii din zona Caraibelor cred că un izvor cu proprietăți magice a existat într-o țară mitică numit Bimini. Zecharia Sitchin scrie în lucrarea sa “Scara către paradis” cum Juan Ponce de Leon, un cuceritor din Spania, a pornit într-o călătorie lungă pentru a găsi “Fântâna Tinereţii”, în martie 1513. Ferdinand, regele Spaniei, i-a acordat lui Ponce de Leon un brevet de descoperire (din data de 23 februarie 1512), care autorizează o expediţie din insula Hispaniola de nord. Amiralitatea a fost obligată să-l asiste pe Ponce de Leon și să-i pună la dispoziţie cele mai bune nave si marinari, pentru a putea descoperi fără întârziere insula Bimini.

Dar descoperirea acestei insule nu a fost o sarcină ușoară, deoarece sunt sute de insule în zona Caraibelor. Apele din fiecare flux au fost degustate și băute, dar fără efecte evidente. În Duminica Floriilor, (Pasca de Flores în limba spaniolă) a fost văzută o linie de coastă. Ponce de Leon a numit “insula” Florida. Navigând de-a lungul coastei și debarcând tot timpul, el și oamenii lui au căutat în junglă și au băut din apele izvoarelor. Dar niciunul din izvoare nu părea să împlinească miracolul așteptat. Mai mulţi indieni au fost întrebaţi; unii păreau neobișnuit de tineri pentru vârstele lor înaintate pretinse de ei.

În 1521, Juan Ponce de Leon a pornit într-o altă călătorie pe mare pentru a căuta Fântâna Tinereţii. Dar degeaba. În loc de tinereţe veşnică, Ponce de Leon şi-a găsit moartea printr-o săgeată indiană.

Ponce de Leon căutând "Fântana Tinereţii"
Ponce de Leon căutând “Fântana Tinereţii”

Mitologia indiană și cea mai veche literatura indiană au mai multe poveşti despre apa miraculoasă. Epopeea indiană Mahabharata menționează şi ea apa nemuririi.

Deși trăim într-o societate cu acces la Internet, dorința de a găsi o “Fântână a Tinereţii” a rămas. Că există sau nu, nu se ştie, dar deocamdată singura modalitate de a încetini procesul de îmbătrânire este aceea de a folosi produse anti-îmbătrânire şi de a mânca alimente sănătoase.

Orgoni Crystal