Fulgerul globular, o fiinţă gânditoare din altă lume? O întâmplare incredibilă care demonstrează asta…


De mai multe secole există relatări despre prezenţa misterioaselor fulgere globulare. Deşi mulţi au încercat să le dea o explicaţie, totuşi natura lor rămâne în mare parte neexplicate, iar unii au mers mai departe spunând că ar putea fi vorba chiar de… nişte făpturi gânditoare! Şi, pentru a demonstra acest lucru, am să vă povestesc ce a păţit un pastor acum aproape 100 de ani…

În vara lui 1921, pastorul John H. a trăit o experienţă stranie cu un fulger globular, experienţă care peste câtva timp avea să se repete aproape identic. Astfel, în timpul unei vijelii, o sferă de foc galbenă, amintind de o flacără de sodiu şi având mărimea unei portocale, a pătruns prin perdelele ferestrei deschise de la baie, fără ca ele să se deterioreze. Acolo, sfera s-a rostogolit la picioarele clericului uimit şi a sărit în cadă unde prin topire, cu precizia unui laser, a tăiat în două părţi lanţul de oţel al dopului de cauciuc. Apoi a dispărut în canalul de scurgere a apei.

La câteva săptămâni după acest incident, a apărut ediţia a doua! Din nou a fost vijelie. Din nou, reverendul John se afla în baie când un fulger globular semănând leit cu primul a trecut prin perdelele ferestrei deschise, care, la fel, trecând prin ele totuşi au rămas intacte. Spectacolul s-a repetat aproape ca un ritual: cercuri descrise în jurul picioarelor pastorului consternat, salt în cadă si tăiere în bucăţi a lanţului metalic schimbat între timp.

John H., un preot stimat şi iubit de toată lumea, al cărui cuvânt nu trezea nimănui nici cea mai mică îndoială, a spus cu umor: „Poate că al doilea fulger globular a vrut să aibă lanţul lui propriu pe care să-l poată topi.” Totuşi, trecând de această mică glumă, ce poate spune cel de-al doilea eveniment? Mai poate fi vorba de vreo coincidenţă? Cred că toată lumea e de acord că nu…

Foto: publicdomainpictures.net (Commons Creative – free)
ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO