Povestea misterioasă a celor doi copii cu pielea verde, care au fost găsiţi în Spania anului 1887. Unii au presupus că au fost aduşi pe Terra de pe planeta Marte…


Într-o după-amiază toridă din luna august 1887. câțiva țărani ce lucrau pe câmpul de lângă satul Banjos (Spania), au observat ieșind dintr-o pivniță părăsită, situată în apropiere. doi copii – un băiat și o fată, a căror piele era tot atât de verde ca iarba sau frunzele copacilor.

Îmbrăcați în veș­minte curioase, țesute dintr-un material nemaivăzut, cei doi vorbeau o limbă necunoscută. Nici lingviștii veniți de la Barcelona, nici chimiștii din Madrid nu au reușit să iden­tifice dialectul folosit de copii și respectiv țesătura din care erau făcute hainele lor. ,”Copiii verzi” au fost încredințați judecătorului dc pace local, care a încer­cat să le spele culoarea de pe față, dar, dându-și seama că era vorba dc un pigment natural al pielii și nu de vopsca, a renunțat, resemnându-se să admită existența unor ființe omenești de culoare verde!

Chipurile copiilor aveau trăsături europene, dar ochii erau migdalați, tipic asiatici. Timp de 5 zile, autorităţile le-au dat celor doi copii cele mai diverse alimente, pe care amândoi le-au respins, pentru ca, până la urmă, să accepte puțină fasole verde, proaspătă. Nepuțindu-se adapta regimului de alimentație, băiatul a murit. Fata a supraviețuit 5 ani, perioadă în care pigmentul verde a pălit treptat, ajungând la o nuanță destul de apro­piată celei a rasei albe, dar păstrând în anumite zone ale corpului o tentă verzuie.

După o vreme, tânăra a reușit să învețe limba spaniola, însă cele relatate de ea nu au făcut decât să sporească misterul. Țara de unde venise, scăldată într-un crepuscul perma­nent (fiindcă soarele nu se ridica niciodată deasupra ori­zontului) era despărțită printr-un fluviu larg de o altă țară unde soarele lumina tot timpul. Într-o zi, o furtună pu­ternică s-a stârnit din senin, din mijlocul ei desprinzându-se un vârtej uriaș care făcea un zgomot de tunet, iar cei doi copii s-au trezit în pivnița de lângă Banjos…

Fata a fost crezută; nici nu putea fi altfel, de vreme ce nimeni nu văzuse vreodată oameni cu pielea verde. Singura explicație dată la acel moment a fost că, pro­babil, cei doi copii veneau de pe Marte, a cărui atmosferă insuficient luminată cauzase culoarea verde a pielii. Astăzi știm însă că planeta Marte, chiar dacă a fost locuită cu mult timp în urmă, nu mai poate găzdui viață decât în zone foarte reduse de pe suprafața ei, unde ființele vii ar trebui să respire însă o atmosferă de 94,5% dioxid de carbon. În orice caz, pentru a ajunge pe Terra, copiii aveau nevoie de o navă spațială și nu de un ciclon.

Ipoteza con­form căreia cei doi ar fi fost lăsați de o civilizație extrate­restră în chip do test pentru a verifica reacția oamenilor este şi ea inconsistentă. Care civilizație ajunsă la sta­diul zborurilor interstelare și-ar sacrifica deliberat copiii pentru un experiment de o valoare îndoielnică?

Foarte interesant, dar această poveste din Spania se aseamănă cu copiii verzi de la Wollpit / Anglia (vedeţi articolul Enigma copiilor verzi din Woolpit: fiinţe din alte dimensiuni, de pe alte planete sau copii obişnuiţi?). Conform unei cronici din secolul al XII-lea, în comitatul Suffolk, din Anglia, doi copii verzi care rătăceau pe câmpie au fost observaţi plângând cu deznădejde. Ţăranii au prins copiii şi i-au dus în satul cel mai apropiat, Woolpit. Copiii  erau îmbrăcaţi în straie de culoare ciudată, confecţionate dintr-un material necunoscut; ei nu vorbeau englezeşte şi au refuzat mâncarea ce le-a fost oferită.

Copiii au fost botezaţi. La scurt timp după aceea, băiatul a slăbit şi a murit. Fata s-a obişnuit să mănânce şi alte alimente, iar pielea a dobândit culoarea normală. Apoi a învăţat să vorbească englezeşte şi s-a angajat în serviciu la familia unui nobil. Întrebată despre ţara ei de baştină, ea a spus că toţi locuitorii şi tot ce se găsea pe tărâmul acela erau de culoare verde; că nu vedeau niciodată soarele, aveau parte de oarecare lumină, ca în amurg.

Sunt în legătură cele două poveşti / legende?

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO