Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Blestemul vulcanului Mauna Loa: cum zeiţa vulcanului îi răneşte şi îi omoară pe cei care îi ia rocile

442

blankUn blestem deosebit de puternic pare a plana asupra vulcanului Mauna Loa din Hawaii. Cei care vizitează insula sunt atenţionaţi de localnici că, dacă iau roci vulcanice, riscă s-o înfurie pe zeiţa vulcanului, Pele, despre care se spune că ar apărea şi ar anunţa erupţiile iminente. Numai că unii oameni nu ascultă.

În vara anului 1977, Ralph Loffert, vicepreşedintele unei companii aeriene din Buffalo, statul New York, a venit împreună cu soţia şi cei patru copii ai lor să vadă vulcanul. Ignorând avertismentele, ei au decis să ia ca suvenir câteva bucăţi de rocă. La scurtă vreme după ce s-au întors acasă, Mauna Loa a erupt. În răstimp de câteva luni, unul dintre copiii familiei, Todd, a făcut apendicită, a fost operat la genunchi şi şi-a rupt o încheietură. Un alt fiu, Mark, şi-a scrântit o gleznă şi şi-a fracturat braţul. Cel de-al treilea fiu, Dan, a contractat o infecţie la ochi şi a fost nevoit să poarte ochelari. Fiica, Rebecca, a căzut şi şi-a pierdut doi dinţi din faţă. În iulie 1978, soţii Loffert au trimis pietrele unui prieten din Hawaii, cu rugămintea de a le duce înapoi la vulcan. Dar dezastrele au continuat. Mark s-a lovit la genunchi, Rebecca şi-a mai rupt trei dinţi, Dan şi-a fracturat un os de la mână, iar Todd şi-a dislocat cotul şi şi-a rupt încă o dată încheietura. În cele din urmă, Mark a mărturisit că păstrase trei roci. După ce şi acestea au fost trimise în Hawaii, necazurile au încetat.

Doamna Allison Raymond din Ontario, Canada, şi familia ei au luat de asemenea câteva roci de lângă vulcan. Iată ce a povestit ea reporterilor: „Soţul meu a fost ucis într-un accident rutier, iar mama a murit de cancer. Fiul meu cel mic a fost dus de urgenţă la spital din cauza unei afecţiuni pancreatice care continuă să se agraveze. Apoi şi-a rupt un picior. Căsnicia fiicei mele aproape că s-a destrămat. Abia când am trimis rocile înapoi prin poştă, ghinioanele s-au oprit.”

Nixon Morris, comerciant de parchet din El Paso, Texas, a ignorat şi el avertismentele, în 1989, şi a luat acasă o piatră de la Mauna Loa. Imediat a căzut de pe acoperiş, casa i-a fost lovită de fulger, iar soţia a contractat o misterioasă infecţie, din cauza căreia genunchiul i s-a umflat. Apoi Morris şi-a fracturat un şold şi coapsa când s-a luptat cu un hoţ care îi pătrunsese în casă, iar nepoata lui a căzut şi şi-a rupt braţul în două locuri. Morris spărsese piatra de la Mauna Loa în două şi-i dăduse jumătate unui prieten. „El mi-a adus roca înapoi”, povesteşte Morris, după ce şi-a distrus patru maşini în mai puţin de doi ani, deşi înainte nu mai avusese niciodată astfel de probleme. În martie 1991, Morris a trimis rocile înapoi, în Hawaii.

John Erickson, care lucra ca naturalist în Parcul Naţional al Vulcanilor din Hawaii, afirmă că primeşte chiar şi patruzeci de colete cu roci vulcanice în fiecare zi, de la turiştii care s-au întors acasă şi au început să fie afectaţi de serii bizare de ghinioane.

Orgoni Crystal