Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Până şi marii filozofi raţionalişti nu se îndoiau de poveştile cu vampiri

106

vampiri5Iată o mică istorisire adevărată: datorită unor morţi neaşteptate, au circulat zvonuri că un vampir umbla prin oraş. De aceea, pentru a restabili liniştea, guvernul a trimis armata în oraş. S-au dus să dezgroape mormintele celor morţi recent. 13 morminte au fost dezgropate: 3 dintre cadavre erau descompuse aşa cum se aşteptau, dar alte 10 n-aveau deloc semne de descompunere şi prezentau urme de sânge proaspăt. Au fost de îndată decapitaţi şi arşi.

Povestiri că aceste de mai sus l-a făcut pe marele filozof francez Jean Jacques Rousseau să afirme: „Dacă în lume ar exista o istorie care să conţină dovezi, aceasta ar fi cea a vampirilor. Nimic nu lipseşte: rapoarte oficiale, mărturii ale unor persoane credibile, al chirurgilor, ale preoţilor, ale oamenilor legii – toate dovezile sunt de netăgăduit.”

Pentru cei care iau în derâdere legendele cu vampiri, poate ca, inainte sa-si dea cu parerea, ar trebui sa mediteze asupra cuvintelor spuse de Jean Jacques Rousseau, care, precum se ştie, era un spirit foarte raţionalist, ce nu credea deloc în superstiţii.

Orgoni Crystal