Poveste incredibilă din Kazahstan (1979): un cioban se împrieteni timp de 2 săptămâni cu un extraterestru…


Această poveste, deşi pare una SF, se spune că ar fi avut loc în iunie 1979, în regiunea Turgai din Kazahstan, lângă Arkalyk (acum, în mare parte abandonat, dar atunci un oraș industrial înfloritor). Un cioban din zonă, pe nume Sagynbay, s-a trezit în miezul nopții, a părăsit casa și a văzut că cerul era strălucitor. I s-a părut că sursa de lumină nu se afla departe, iar ciobanul şi-a luat calul şi a hotărât să meargă să afle care de ce străluceşte atât de ciudat.

După ce a mers câțiva kilometri, el a văzut urme ale unui obiect mare căzut din cer în stepa nopții. Crezând că ar putea fi un avion sau un satelit spațial, ciobanul s-a apropiat și a fost surprins să vadă un disc de argint pe jumătate îngropat în pământul stâncos. Neştiind ce să facă, Sagynbay a hotărât să se întoarcă. Însă, la câteva sute de metri de obiectul căzut, el a dat peste o capsulă ciudată mare, foarte asemănătoare cu un ou negru. Prima dată a crezut că era vorba de un „bolovan”, dar acesta s-a deschis brusc și din el a ieşit o fiinţă misterioasă.

Ciobanul s-a speriat şi a decis să o ia la fugă; însă, după câţiva zeci de metri parcurşi, curiozitatea l-a făcut să se oprească şi să privească înapoi. Observă că spre el se îndreptă acea fiinţă, care era umanoidă, având brațe și picioare subțiri; ochii săi uriași străluceau în întuneric. Ciobanului i s-a făcut curaj, l-a întâmpinat pe străin cu braţele deschise, l-a lăsat pe umanoid să se urce pe cal, iar el pe jos, şi, împreună, au mers până la locuinţa sa.

Acolo, soţia a fost surprinsă de străinul pe care i l-a adus soţul în casă. Le-a pregătit de mâncare la amândoi; străinul nu a mâncat carne, dar a consumat kurt – o mâncare tradiţională kazahă, făcută din brânză de vaci, de oaie, de capră sau de cămilă. El a refuzat patul oferit, și a rămas la masă toată noaptea, închizând ochii.

Dimineața, ciobanul s-a trezit că un autovehicul militar a intrat în curtea lui. Realizând imediat că armata sovietică îl caută probabil pe oaspetele de noapte, ciobanul l-a apucat de mână pe „extraterestru” și l-a condus într-un car cu fân, unde i-a arătat prin semne că ar trebui să se ascundă. Apoi, ciobanul a ieșit în întâmpinarea soldaților. Când militarii au început să-l întrebe dacă a văzut ceva neobișnuit noaptea, ciobanul a ridicat din umeri și a răspuns că nu ştie nimic, el doar dormind. Apoi soldații, după ce au mai rătăcit puțin prin sat, au plecat.

Se spune că „extraterestrul” ar fi locuit cu ciobanul vreo 2 săptămâni. În acest timp, el a reușit să se familiarizeze cu sătenii şi a învățat să joace cărți. Este de remarcat că tot timpul, „extraterestrul” nu a rostit nici măcar un cuvânt, dar în același timp a înțeles perfect tot ce i se spunea, iar oamenii, la rândul lor, l-au înțeles. El a dispărut din casa Sagynbay pe 26 iunie 1979.

Toate povestea de mai sus a fost relatată jurnaliştilor de un martor pe nume Tatiana Leonova, care, în 1979, avea 9 ani și locuia cu tatăl ei, un medic veterinar în Arkalyk. Uneori, tatăl îşi lua cu el fata la lucru. Ciobanul Sagynbai era un vechi cunoscut al veterinarului și într-o zi, medicul și fiica lui au venit să-l viziteze. Ciobanul l-a întâmpinat cordial pe veterinar, i-a dat de mâncare și un ceai, însă, deodată se auzi un zgomot de afară. Ciobanul i-a spus ceva medicului veterinar și, împreună, cei doi bărbați se îndreptară spre hambar; fata, curioasă, i-a urmărit.

Privind în grajd, Tatiana a văzut o creatură ciudată, care avea un cap de două ori mai mare decât un om și ochi negri mari, cât jumătate din dimensiunea feței sale.

(Va urma)

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Un comentariu la „Poveste incredibilă din Kazahstan (1979): un cioban se împrieteni timp de 2 săptămâni cu un extraterestru…”

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO