În acest Univers, există trilioane şi trilioane de planete care susţin viaţa! Unde sunt extratereştrii? De ce nu-i vedem?

 • 66
 •  
 •  
 •  
  66
  Shares

extraterestri singuriEste destul de probabil, din punct de vedere statistic, că există o mulțime de planete care susțin viața în Universul acesta. De fapt, există între 1 și 4 miliarde de planete asemănătoare Pământului doar în galaxia noastră, Calea Lactee; dar, în întreg Universul există 100 de miliarde de galaxii, fiecare având între 100 şi 1000 de miliarde de stele. Ceea ce înseamnă trilioane de trilioane de planete locuibile. Nu-i aşa?

Ţinând cont de toate acestea, de ce nu i-am găsit pe extratereştri până acum, dacă aceştia există? De ce nu au venit ei, oficial, în faţa sediului ONU din New York, de exemplu, să ne salute şi să facă un contact cu noi? Iată câteva din mai multe motive posibile:

1) Poate că, de fapt, este destul de dificil pentru ca o viață atât de complexă (cum este cea de pe planeta noastră) să se dezvolte. Poate că noi suntem primii sau una dintre primele civilizații care a ajuns la un nivel de inteligenţă atât de mare.

2) Este de asemenea posibil ca orice specie extraterestră să se distrugă ea însăşi sau să fie eliminată în mod natural. Acest lucru s-a întâmplat, de exemplu, cu 99% din toate speciile care au trăit vreodată pe această planetă, iar acum sunt dispărute.

3) Această ipoteză e înfricoșătoare, dar fascinantă. Poate că există o civilizaţie veche care monitorizează Universul și atunci când o specie extraterestră depăşeşte un anumit punct în evoluţie, acea civilizaţie va interveni pentru ca „planul” să fie respectat.

4) Pot exista unele forme de viață extrem de inteligente (dar foarte puţine), care ne-au verificat deja, dar au decis să rămână departe de noi, pentru că suntem prea periculoşi.În definitiv, nu te poţi pune cu „proştii”, nu?

5) Extratereştrii există pe alte sisteme solare sau galaxii, dar ei încă nu au găsit, ca şi noi, o modalitate de a călători prin Univers, destul de repede. În plus, noi suntem o destinaţie din trilioane şi trilioane de destinaţii; cum ne-ar fi putut găsi nişte extratereştri excursionişti?

6) Poate că, într-adevăr, suntem într-adevăr singuri în Univers. Deşi statistic ar putea părea improbabil, varianta este cu totul plauzibilă.


 • 66
 •  
 •  
 •  
  66
  Shares

Lasă un comentariu

WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner