Două profeţii de succes ale lui Nostradamus: marele incendiu din Londra şi moartea reginei Elisabeta

4
5

Despre celebrul prezicător Nostradamus s-a scris milioane de articole în lumea întreagă. Mulţi au încercat să-i dezlege celebrele catrene; din punctul meu de vedere, mulţi din cei care au încercat să descifreze catrenele lui Nostradamus au exagerat, ducând analogiile până la extrem. Din toate profeţiile lui Nostradamus care s-au împlinit, două mi se par extrem de clare, pentru că oferă indicii mai mult decât suficiente: e vorba de timp şi de locaţie.

Iată prima profeţie:

Sângele celui drept va fi cerut de Londra,
Ars de foc în anul 66,
Bătrâna Doamnă va cădea din locul ei înalt,
Şi mulţi din aceeaşi sectă vor fi ucişi. (Centurii 2, Catrenul 51)

Se pare că este vorba de un eveniment care avea să zguduie Europa exact la o sută de ani după moartea profetului. În 1666, marele incendiu care a avut loc la Londra a distrus cea mai mare parte din oraş, inclusiv Catedrala Sf. Paul. Această profeţie este deosebit de frapantă, deoarece include şi o dată.

Cea de a doua profeţie este:

Cel respins va ajunge în cele din urmă la tron,
Duşmanii lui vor fi dovediţi ca trădători,
Mai mult ca oricând perioada ci va fi triumfătoare,
La şaptezeci de ani va merge cu siguranţă în moarte,
În al treilea an al veacului. (Centurii VI, Catrenul 74)

Fără îndoială că aceasta se referă la Elisabeta I a Angliei, cel mai puţin iubit dintre copiii lui Henric al VlII-lea. În 1558, a ajuns în cele din urmă pe tron în pofida opoziţiei catolice, iar domnia ei a fost fără îndoială glorioasă. A murit, într-adevăr, în vârstă de 70 de ani, în anul 1603 (al 3-lea an al veacului).

Foto: deviantart.com (Commons Creative – free)