Mai mulţi cercetători spun că civilizaţia umană modernă a fost creată de misterioşii „oameni-peşti” veniţi din spaţiul cosmic. Care a fost planeta şi steaua lor?


Reputatul astronom american Carl Sagan, precum şi cercetătorii Louis Pauwels şi Jacques Bergier, afirmă că civilizaţia omenirii a început la Sumer, datorită unor misterioşi oameni-peşti veniţi din spaţiu, care s-au stabilit în adâncul Golfului Persic. Aceşti extratereştri ar fi Akpalus şi am aflat de existenţa lor datorită lui Beroso, care a fost preotul lui Baal-Marduk din Imperiul Babiloniain, în epoca elenistică (secolul IV î.Hr.). Beroso a studiat pergamente şi tăbliţe cuneiforme de mii de ani vechime, pe care ştia să le descifreze. Aceste texte ale lui Beroso, scrise în greaca clasică, au suferit diverse compilări.

Prin intermediul lor am aflat de existenţa unui „om-peşte”, sau a unei fiinţe amfibii, numită Oanes (Oannes), care, în ciuda corpului său pisciform, mergea drept. Sub capul de peşte avea alt cap (cam aşa ar putea descrie un om al antichităţii un costum spaţial). Oanes ni se prezintă ca un „învăţător cosmic”. El i-a învăţat pe oameni să ridice case, i-a iniţiat în scriere, ştiinţe şi diverse arte.

Beroso afirmă că au fost apoi alte „animale” asemănătoare lui Oanes. Unul din ele a fost Andedoto Musaro Oanes, tot din Golful Persic. După el, a ieşit din apele golfului alt Anedoto, al patrulea, care avea aceeaşi formă ca a celorlalţi.

Cercetătorii Pauwels şi Bergier declară în lucrarea lor „L’Homme Eternel” că aceste fragmente ale lui Beroso definesc clar originile neumane ale civilizaţiei sumeriene, a cărei subită apariţie a fost un mister pentru arheologi. Un cilindru asirian reprezintă un Akpauls cu un echipament in spate, însotit de un delfin, pentru a indica originea sa maritimă. Akpalus proveneau, fără îndoială, de pe o planetă unde apa era un element dominant. De pe care planetă? În jurul cărei stele?


Lasă un comentariu