Cum a putut o femeie să se dedubleze inconştient în faţa atâtor martori? Dovada că există un univers atemporal…


Dedublarea (adică un om există în acelaşi timp în două locuri diferite) este un fenomen parapsihologic pe care ştiinţa nu-l poate explica. Dedublarea arată că există un univers atemporal, numit și plan astral, în care dimensiunea timp își pierde rigiditatea din legile fizicii clasice.

Cel mai cunoscut caz de dedublare este cel numit „Emilie Sagee”, învățătoarea văzută de elevii săi în două ipostaze, simultan în anul 1845, la pensionul von Neuwelcke (la 60 de kilometri de Riga, capitala actualei Republici Letone). Elevele învăţătoarei au devenit martore stupefiate ale următoarelor situații: în clasă, chiar în timpul lecțiilor de franceză, în faţa tablei era o domnișoară Sagee, care executa aceleași mișcări ca și „copia”, care se afla într-un colţ al clasei!

Cazul a fost studiat pe larg în epocă de scriitorul american Robert Dale Owen, de astronomul francez Camille Flammarion și de parapsihologul rus Alexandr Akasov. Interesant e faptul că domnişoara Emilie Sagee nu era conştientă de prezenţa dublurii și nu-și putea explica atitudinea din ce în ce mai rece a elevelor sale. Când se întâmpla ca una din eleve să încerce să atingă corpul misterios, situat într-un colț al clasei, în timp ce „originalul” scria la tablă, mâna nu întâmpina nicio rezistenţă și treptat silueta se disipa. Chiar dacă ni se pare un caz preluat din zona crepusculară, lucrurile s-ar fi desfășurat întru totul astfel și în cele din urmă Emilie Sagee a fost concediată, la cererea părinților.

Halucinație colectivă persistentă – au spus cei care au studiat mărturiile elevelor. Imagine virtuală cognitivă, declanșată de resorturile unei memorii atemporale, ar spune alt cercetător. Cert este faptul că, datorită unor întâmplări asemănătoare, Emilie Sagee a lucrat la peste 20 de pensioane în cariera ei. Până când, exasperată, învățătoarea și-a pierdut urma. Câte Emilie Sagee au existat, totuși?…


Lasă un comentariu