Putem dormi liniştiţi! NASA lucrează pentru noi şi ne asigură că pe 21 decembrie 2012 nu va avea loc Apocalipsa!

5.941 vizualizari

Iarăşi vorbim pe site-ul „Secretele lui Lovendal” despre sfârşitul lumii şi decembrie 2012? Iarăşi! Dar de data aceasta, ca să vă liniştesc pe voi, cititorii acestui site. Dar, de fapt, nu eu vă liniştesc, ci specialiştii de la NASA, care răspund la toate întrebările privitoare la 2012, sfârşitul lumii şi mitul Nibiru. Eu zic să-i credeţi! NASA e cea mai credibilă agenţie din lume. Desigur, mai au şi ei mici scăpări (colorează imaginile satelitului Phobos: https://www.lovendal.ro/wp52/imagini-spectaculoase-cu-satelitul-lui-marte-phobos-autentice-nu-manipulari-nasa/; ne prezintă lipituri de fludor drept cometă – https://www.lovendal.ro/wp52/nasa-ne-prezinta-imaginea-unei-lipituri-cu-fludor-drept-o-cometa/; se mai ocupă cu „photoshopat-ul” Terrei – https://www.lovendal.ro/wp52/nasa-se-ocupa-cu-photoshopat-ul-imaginilor-spatiale-cum-a-fost-falsificata-imaginea-terrei-de-pe-luna/), dar, în general, este o agenţie serioasă.

Iată răspunsurile NASA, la întrebările privind 2012 (sfârşitul lumii):

Întrebare: Există vreo ameninţare asupra Pământului în anul 2012? Multe site-uri din lume spun că în decembrie 2012 lumea se va sfârşi.

Răspuns NASA: Nimic rău nu se va întâmpla în 2012. Planeta noastră va mai trăi liniştită încă 4 miliarde de ani (n.t. Uau! NASA garantează viitorul planetei şi peste miliarde de ani!) şi toţi oamenii de ştiinţă credibili ştiu că în 2012 nu există nicio ameninţare.

Întrebare: Care e originea predicţiei că lumea se va sfârşi în decembrie 2012?

Răspuns NASA: Povestea a început cu pretenţia că Nibiru, o aşa-zisă planetă descoperită de sumerieni, s-ar îndrepta spre Pământ. Această catastrofă a fost iniţial previzionată pentru martie 2003, dar, cum nimic nu s-a întâmplat atunci, data apocalipsei a fost mutată în decembrie 2012. Apoi, acest eveniment a fost legat cu sfârşitul unuia din ciclurile vechiului calendar mayaş, care s-ar termina în timpul solstiţiului de iarnă din 2012, astfel că data apocalipsei a devenit 21 decembrie 2012.

Întrebare: Calendarul mayaş se va sfârşi în decembrie 2012?

Răspuns NASA: Aşa cum calendarul de pe peretele bucătăriei voastre se sfârşeşte pe 31 decembrie, aşa şi calendarul mayaş „se termină” pe 21 decembrie 2012. Această dată este sfârşitul calendarului mayaş, dar, cum calendarul nostru începe din nou pe 1 ianuarie, tot la fel, şi în cadrul calendarul mayaş începe iarăşi o perioadă lungă de calendar.

Întrebare: Ar putea ca în 2012 o aliniere planetară să afecteze Pământul?

Răspuns NASA: Nu va exista nicio aliniere planetară în următoarele decade; Pământul nu va intersecta planul galactic în anul 2012. Şi chiar dacă toate aceste alinieri s-ar întâmpla, efectul lor asupra Pământului va fi neglijabil. În fiecare lună decembrie din an, Pământul şi Soarele se aliniază cu centrul Căii Lactee, dar acest lucru n-are nicio consecinţă.

Întrebare: Există vreo planetă Nibiru care s-ar apropia de Pământ şi l-ar afecta dezastruos?

Răspuns NASA: Nibiru este o farsă de Internet. Nu există nicio dovadă că o asemenea planetă ar exista. Dacă planeta Nibiru ar fi fost reală şi s-ar fi îndreptat spre Pământ în 2012, astronomii ar fi trebuit s-o descopere în urmă cu peste 1 deceniu, iar acum să fi fost vizibilă cu ochiul liber. Evident, Nibiru nu e real.

Întrebare: Există prea multe poze şi videoclipuri pe Internet care prezintă planeta Nibiru. Cum puteţi spune că nu există?

Răspuns NASA: Marea majoritate a fotografiilor şi videoclipurilor de pe Internet se află în apropierea Soarelui, susţinând astfel ideea că Nibiru s-ar ascunde în spatele Soarelui. Ele reprezintă de fapt imagini false ale Soarelui, ca urmare a reflecţiilor din interiorul lentilelor aparatelor de fotografiat şi de filmat. E uimitor cum oamenii nu recunosc această eroare des întâlnită în arta fotografică.

Sursa: NASA

P.S. Poza de la începutul articolului (lumina roşie din mijloc) reprezintă o stea (conform lui NASA). Conspiraţioniştii spun că e planeta Nibiru care se îndreaptă vertiginos spre Pământ. Pe cine să credem noi?